TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde oturan emekli öğretmen 88 yaşındaki Faruk Sükan, ormanların yok edildiğini öne sürerek üzerinde 'Doğa ve çevre ölürse sende ölürsün, bunlara göz yumanların gözü kör olsun' yazılı afiş ile gezdiğini söyledi.
Niksar'ın Çamiçi Mevkii'nde oturan emekli beden eğitimi öğretmeni 2 çocuk sahibi Faruk Sükan, çevreci kişiliği ve sporculuğuyla dikkat çekiyor. 1958 yılında Türkiye'nin tamamını bisikletle dolaşan Sükan, ardından Avrupa'ya giderek burada 12 ayrı ülkeyi dolaştı. Bu ziyaretlerinde Avrupa'da ormanların nasıl korunduğunu gözetleyen Sükan, daha sonra Türkiye'yi il il, bisikletiyle dolaşarak, ilköğretim okulu öğrencilerine çevre ile ilgili seminerler vermeye başladı. Ayrıca rafting ve dağcılık gibi sporlar yapan Sükan, seminerlerin yanı sıra halkın dikkatini çekmek için farklı bir yöntem seçti. Sükan üzerinde, 'Protesto' başlıklı 'Doğa ve çevre ölürse sende ölürsün. Suları kirletenler suda boğulsun, hayvanları yok eden kudursun, ormanları yok edenler orman ateşinde yansın, dağları kirletenler dağdan düşsün, ovaları betonlaştıranlar taş kesilsin, bunlara göz yumanların gözü kör olsun' yazılı naylon brandayı son 10 yıldır gittiği her yerde üzerinde taşıyor.
"BU BENİM ÜNİFORMAM"
Avrupa ziyaretinde ormanların korunduğunu, Türkiye'de ise ormanların yok edildiğine şahit olduğunu söyleyen Sükan, "Bu iki zıtlık arasında üzüldüm. Türkiye'de niye böyle, orada niye böyle diye. Bu beni protesto etmeye zorladı. Onun için bu doğayı, çevreyi yok edenlere savaş açtım ve devamlı bu giysimle Türkiye'nin her tarafını dolaşıyorum bisikletle. 10 yıldır bu şekilde geziyorum. Nereye gidersem gidiyim bu şekilde gidiyorum. Valilikler, kaymakamlıklar her türlü daire, pazar yeri nerede kalabalık var ben oradayım. Ne kadar çok insan okursa o kadar faydalı olduğuna inanıyorum. Bu benim üniformam oldu. Görenler takdirle karşılıyor'' dedi. 

FOTOĞRAFLI