TÜRKİYE'nin 81 ilinden Samsun'a gelen yaklaşık 200 muhtar gökyüzüne demokrasi balonları bırakarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Samsun Muhtarlar Derneği işbirliğinde düzenlenen 'Mahalleden büyükşehire çevresel ve görsel kirlilikle mücadele muhtarlarımızın rolü' konulu seminere katılmak için Türkiye'nin 81 ilinden Samsun'a gelen yaklaşık 200 muhtar dün gece gökyüzüne demokrasi balonları bıraktı.

Konakladıkları yurtta düzenlenen programda üzerinde Türk bayrağı bulunan pastayı kesen muhtarlar 10'uncu Yıl Marşı'nı ve bir başkadır benim memleketim şarkısını birlikte söyledi. Ellerine Türk bayrakları alan muhtarlar birlik ve beraberlik mesajı verdi. Demokrasi balonlarının gökyüzüne bırakılması sırasında çevredeki vatandaşlar da araçlarının kornalarına basarak muhtarlara destek oldu. Programda konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Türkiye'de sorunları hep beraber yaşıyoruz. Biz de Türkiye'nin en demokratik seçilen kimlikleri olarak demokrasinin gerçek kılcal damarlarıyız. Demokrasinin taşıyız, elçisiyiz. Samsun ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı ve Cumhuriyet'e ilk adım atıldığı il. Dolayısıyla biz de Samsun'dan yakılan o ateşi bugün demokrasi ateşi ile süsledik" dedi.