MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde arkadaşlarını aradıklarını söyleyerek girdikleri apartmandaki bir daireden hırsızlık yaptığı ileri sürülen, biri sekiz aylık hamile üç kadın, polis tarafından yakalandı. Daire yaşayanların karşı komşusu tarafından fark edilen şüphelilerden hamile olan 24 yaşındaki M.K.'nın kendilerini gören apartman sakinini tabancayla korkutup arkadaşlarıyla kaçmaya çalıştığı belirtildi.
Olay, dün saat 16.00 sıralarında, Beldibi Mahallesi 86 Sokak Barışkent Sitesi'nde meydana geldi. Şık giyimli 8 aylık hamile M.K., 20 yaşındaki B.F. ve 18 yaşındaki S.D. , bir apartmana 'burada arkadaşımız oturuyor, onu arıyoruz' diyerek girdi. Bu bahaneyle zillerini çalarak binada dolaşan kadınlar, iddiaya göre, o sırada kimsenin bulunmadığı, MHP Marmaris İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Pelin Bostancı Çalışkan'a ait daireye, kapıyı tornavidayla zorlayarak girdi. Çalışkan'ın karşı komşusu Melika Dönmez, şüphelileri fark etti. İddiaya göre şüphelilerden M.K., tabanca göstererek Dönmez'i korkutup diğer iki arkadaşıyla apartmanı terk etti. 'Hırsız var' diye bağırıp yardım isteyen Dönmez, şüphelilerin peşine düştü. Dönmez'in sesini duyan çevredeki sivil polisler, üç şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınarak emniyete götürülen şüphelilerin yapılan üst aramasında, Çalışkan'ın evinden çalınan 3 çift altın küpe, 4 altın kolye, 8 altın bilezik, gümüş takılar ile 400 dolar çıktı. Şüphelilerden hamile M.K.'nın 72, B.F.'nin ise 16 suçtan emniyette kaydının bulunduğu belirtildi. Olayı polislerden haber alıp karakola giden Çalışkan, evinden çalınanları teslim aldı. Çevrede yapılan araştırmada, M.K.'nın bir evin bahçesine attığı söylenen tabanca da bulundu. Üç kadının, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
"200 METRE KOVALAMACA SONUNDA KADINLAR YAKALANDI"
Şüphelileri kovalayan Melika Dönmez, polise olayı şöyle anlattı:
"Kapımı açtığımda komşumun kapısının açık olduğunu ve dışında bir kadının beklediğini gördüm. Tanımadığım kadın, 'Burada ne yapıyorsunuz' soruma 'Arkadaşımıza bakıyoruz' cevabını verdi. Bu sırada evden iki kadın dışarı çıktı. Hamile olanı tabanca göstererek beraberindeki iki arkadaşıyla apartman girişine doğru hızlı adımlarla gitti. Apartmanda hırsız var yardım edin diye bağırarak arkalarından koşmaya başladım. Apartmandan çıktığımda sivil polislerin geldiğini gördüm ve onları işaret ettim. 200 metre kovalamaca sonunda kadınlar yakalandı" dedi.

FOTOĞRAFLI