Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. 63 yaşındaki Sabiha Tahan kendisiyle birlikte mezun olan kızı 38 yaşındaki Şeyma Tahan ile birlikte kep giydi.

Anadolu Üniversitesi AÖF ile uzaktan eğitim veren İktisat ve İşletme fakültelerinin mezuniyet töreni İki Eylül Kampüsü'ndeki Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Vali Vekili Günhan Yazar, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Rektör Prof.Dr.Naci Gündoğan Açıköğretim Sistemi sayesinde cezaevlerinde yatan 2 binin üzerindeki mahkum öğrencinin yükseköğrenim hizmeti aldığını söyledi. Rektör Gündoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde 30 yılı aşan bir geçmişe sahip olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi 2,5 milyonu aşan mezunu ve 2,5 milyona yaklaşan aktif ve pasif öğrencisiyle Türk eğitim sistemine bugüne kadar çok önemli katkılar sağlamıştır. Dağdaki çobandan, üniversite öğretim üyelerine, hapishanedeki mahkumlardan şirket ve kamu yöneticilerine uzanan geniş bir yelpazede ve her yaş grubunda yer alan bir öğrenci profiline sahip olan Anadolu üniversitesi Merkezi Açıköğretim sistemi, eğitimde fırsat eşitliğine paha biçilemez katkılar sunmaktadır. Açıköğretim sistemiyle sadece Türkiye'de değil; Avrupa'daki cezaevlerinde de yatan toplam 2 binin üzerindeki mahkum öğrenci hayata bağlanmakta ve yükseköğrenim hizmeti almaktadır. Yine on binlerce engelli vatandaşımız bu sistem aracılığıyla yükseköğrenimlerine devam etme imkanı bulmaktadır."

KIZIYLA BİRLİKTE MEZUN OLDU

AÖF'taki mezuniyet töreni renkli görüntülere de sahne oldu. Sosyoloji Bölümü mezunu 63 yaşındaki emekli müzik öğretmeni Sabiha Tahan AÖF Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi, kızı 38 yaşındaki Şeyma Tahan da AÖF'ün Medya ve İletişim Bölümü'nden mezun oldu. Kızıyla aynı gün diplomasını alan Sabiha Tahan, "Kızımla aynı yıl mezun oluyoruz. Bundan sonra master çalışmalarına başlayacağım. Böyle bir imkanı tanıyan herkesi çok teşekkür ediyorum" dedi.

Annesiyle birlikte diploma alan Şeyma Tahan ise, "Ben daha önce medya sektöründe çalışıyordum, devam etmek istedim. Annemin baskısıyla, biraz ona inat bu bölümü okumaya karar verdim. Ben de master yapmak istiyorum. Annemle birlikte mezun olmak çok gurur verici" diye konuştu.

Uzaktan Eğitim veren İşletme Fakültesi'nden mezun olan 58 yaşındaki Sultan Doğan da , "Ev hanımıyım. Daha önce iki yıllık Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirmiştim. Oğluma destek vermek için 4 yıllık üniversiteyi bitirmeye karar verdim ve mezun oldum. Artık devam etmeyeceğim, yeter. Gençlere tavsiyem; okumanın yaşı yok, devamlı okusunlar" dedi.

AÖF Uluslararası İlişkiler bölümünü bitiren ve kas hastalığı nedeniyle mezuniyet törenine tekerlekli sandalye ile gelen 23 yaşındaki Emre Barışlı, "Bu güzel duyguyu yaşamak istedim. Bundan sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Hayat ne gösterir bilinmez ama öyle bir hayalim var" diye konuştu.

Törende mezun olan öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlattı. Sevilen sanatçı Fatih Erkoç da söylediği şarkılarla AÖF mezunlarını coşturdu.

FOTOĞRAFLI