İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, lastiği patlayan otomobilin kontrolden çıkıp, karşı şeride geçerek başka bir otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada ölen 6 kişiden biri olan 29 yaşındaki Fatih Kuru, memlemketi Manisa'nın Soma İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.
Kaza, dün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Soma'da internet kafe işleten Fatih Kuru yönetimindeki 35 KC 3458 plakalı otomobilin sol lastiği Çanakkale- İzmir Karayolu 130'uncu kilometresinde Kaynarca Mevkii'nde duble yolun ortasındaki su talhiye kanalına girmesinin ardından patladı. Kuru, aracın direksiyon kontrolünü yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil, karşı şeride geçerek, kiralık olduğu belirlenen Ercan Karaca yönetimindeki 10 KF 729 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Kara ile yanındaki, kendisi gibi Somalı olan arkadaşları Nail Çetin ve Onur Mangal ile diğer araç sürücüsü Ercan Karaca ile yanındaki Zeynep Karaca, Ali Ekmel Çelebioğlu öldü, Hatice Serpil Çelebioğlu ise, ağır yaralandı. Çelebioğlu'nun kaldırıldığı, İzmir'deki Ege Ünivesitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Kazada ölen Somalı gençlerden Fatih Kuru'nun Soma Devlet Hastanesi Morgu'ndan bugün öğlen alınan cenazesi Kubbeli Camii'ne getirildi. Burada yakınlarının katılımıyla kılınan namazın ardından bekar olan Kuru'nun bir süre omuzlarda taşınan cenazesi ilçe mezarlığına götürülüp, gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaza ölen Nail Çetin'in cenazesi Soma'ya bağlı Ularca Köyü'nde, Onur Mangal ise Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde toprağa verildi. Kazada ölen ve Dikili'de yazlıkları bulunan diğer 3 kişinin ise evlerinin bulunduğu İstanbul'da toprağa verileceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI