Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, hazırladıkları 52 milyon TL'lik 52 projeyle kentin su sorununu bitireceklerini söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek projenin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentin su bakımından Türkiye'de ki sıkıntılı illerden biri olduğuna dikkat çekti. OSKİ ile birlikte yetersiz su kaynaklarının daha etkin kullanılması için Ordu'da tasarruf yöntemlerini geliştirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Yaz aylarında nüfus iki katına çıktığı zamanlarda suyun da en aza indiği dönemlere denk gelmesi kuraklığı oluşturuyor. Geçen yıl yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen süreci yetkili arkadaşlarımız iyi bir şekilde idare etti. Ordu'da 2015 yılında OSKİ tüm yerleşim yerlerine müdahale etmek suretiyle yaz aylarında yaşanacak kuraklığın önüne geçmiş olacak" dedi.
Ordu'da nüfusun yüzde 96 ile 98 kesimi arasında yaşayanların su sorununu OSKİ'nin 52 milyon TL'lik 52 projesi ile çözeceklerini, suda yüzde yüz memnuniyetin olmadığını da kaydeden Yılmaz, su yatırımının kredi kullanılmadan öz kaynaklarla yapılacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI