Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Sarıgerme Mahallesi'nde hizmet veren 5 yıldızlı Purovida Resort Seno Sarıgerme Otel'de müşterilerin bağışlarıyla toplanan 18 bin lira, Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu'na verildi.
Purovida Resort Seno Sarıgerme Oteli Genel Müdürü Eberhard Graupner, otel müşterilerinden toplanan 18 bin lirayı bağış çeki olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri Müdür Vekili Mustafa Çakır'a teslim etti. Eberhard Graupner, sosyal konulara önem verdiklerini belirterek, "Otelimizde oluşturduğumuz kumbaralarda toplanan bağışları kimsesiz öğrencilere gönderdik. Bazı öğrencileri de farklı gün ve zamanlarda otelimizde misafir ettik. Otele gelen cömert müşterilerimizin bağışları ile beraber belli bir meblağ bağış topladık" dedi.
Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri Müdürvekili Mustafa Çakır ise, yurtta 48 çocuğa hizmet verdiklerini belirterek 14'ünün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin değişik fakültelerinde eğitimlerine devam ettiğini vurguladı. Çakır, "Biz çocuklar için yıl boyunca birçok sosyal, kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Çocukların sosyalleşmeleri açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl yurtta kalan çocuklar 10'ar kişilik gruplar halinde Purovida Resort Seno Sarıgerme'de gün boyunca etkinliklere katıldı. Öncelikle öğrencilerimiz olmak üzere Bakanlığımız adına bu bağış için ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI