İSTANBUL'da yaşayan Emine ve Coşkun Kıraç çifti, beş yıldır biriktirdikleri parayla dünya turuna çıktı. 11 ayda 11 ülke gezen Kıraç çifti, en son gittikleri İran'dan Türkiye'ye döndü. Türkiye gezisini de atla tamamlamayı düşünen çift, daha sonra İstanbul'a dönüp iş aramaya başlayacak.
İstanbul'da yaşayan beş yıllık evli elektrik mühendisi 30 yaşındaki Coşkun Kıraç ile özel bir turizm firmasında çalışan eşi 27 yaşındaki Emine Kıraç, evlendiklerinde dünya gezisine çıkmaya karar verdi. Bunun için para biriktiren çift, 11 ay önce çalıştıkları işten istifa edip, biriktirdikleri para ile yola çıktı. Önceden rotayı belirlemeyen çift, 11 ayda 11 ülke gezdi. Gürcistan, Rusya, Moğolistan, Tayland, Malezya, İran, Endonezya, Singapur, Hindistan, Nepal'i gezen, Kıraç çifti, bu seyahetlerinin büyük bölümünü kurdukları çadırda kalarak geçirdi.
Çift, dünya turuna çıkmadan öncede açtıkları 'Bize her gün tatil' bloğunda ise gidip gördükleri ülkelerdeki anılarını yazarak paylaştı. Şimdiye kadar 52 bin kişinin siteyi ziyaret ettiğini belirten Coşkun Kıraç, "Eşimle ilk tanıştığımda ikimizinde böyle bir hayalimiz vardı. Sonra neden olmasın diyerek para biriktirmeye başladık ve 11 ay önce yola çıktık. Gezimiz çok güzel geçti. Değişik ülkelerde farklı insanlarla tanışma imkanımız oldu. Biz yola çıkmadan hangi ülkeleri gezeriz veya seyahatimiz kaç gün sürer diye bir şey belirlemedik. Sadece gezinin tadını çıkardık" diye konuştu.
Eşinin 12 yaşından beri şeker hastası olduğunu belirten Emine Kıraç ise kendilerini düşündüren tek şeyin ilaçların nerede saklayacakları olduğunu söyledi. Kıraç, "Eşim şeker hastası ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyor. Biz bu ilaçları nerede muhafaza edeceğiz diye düşünüyorduk. Gittiğimiz yerlerde çadır kurduğumuz yerlerin yakınında bulunan restoran, otel ve marketlerin buzdolaplarına bıraktık. Bu sorunu çözmüş olduk. İnsan istedikten sonra engel kalmıyor" dedi.
En son gittikleri İran'dan Kapıköy sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan Kıraç çifti, Türkiye turunu ise atla tamamlamayı düşündüklerini söyledi. Van'da satın almak için at arayan çift, Doğu Anadolu Bölgesi'nden başlayıp Türkiye turunun ardından İstanbul'a dönüp iş aramaya başlayacak.

GÖ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)