MANİSA'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) yetenek sınavına, bu yıl rekor başvuru oldu. 440 öğrencinin alınacağı BESYO'ya, 5 bin 84 aday başvurarak yetenek sınavına katıldı.
CBÜ BESYO özel yetenek sınavlarına geçen yıl 3 bin 47 kişi başvururken; bu yıl 5 bin 84 kişilik katılım dikkat çekti. Beden Eğitimi Öğretmenliği, Yöneticilik, Rekreasyon ve Antrenörlük bölümlerinin sınavlarının 3 Temmuz'a kadar süreceği belirtildi. BESYO Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Pınar Güzel, bu yıl sınavlara başvurunun yoğun olduğunu belirterek, sınav yapılan alanlarda kamera bulunduğunu, internetten yayın yaptıklarını  belirtti.
Önceki yıllarda ağustos ayı ortalarında uygulanan ve 2 yıldan bu yana Haziran ayı sonuna çekilen sınavların ilk gününde erkekler CBÜ Atatürk Spor Salonu ve CBÜ yerleşkesindeki çim sahada 2000 metre koşu yaptı. Havanın sıcak olması sebebiyle kimi öğrenciler koşudan sonra çimlere uzanarak dinlenmeyi tercih etti. Bazı öğrenciler ise çeşmenin başına akın etti. Sınavlarda baygınlık geçiren öğrencilere anında müdahale edilmesi için Acil 112 ekibi hazır bekletildi. Jimnastik, koordinasyon parkuru ve seçmeli olarak futbol, basketbol, hentbol ile voleybol branşlarının ikisinden sınava girenler, üniversitenin stadında önce 60 metre hız koşusu, ardından 2 bin metre koşusu yaptı.
Sınava giren öğrencilerin yakınları ve kurs antrenörleri aşırı sıcağa rağmen sınav yapılan stadın etrafından koşan öğrencilere bağırarak moral verdi.

FOTOĞRAFLI