Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ Valiliği, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Hakkarili gaziler için vefa gezisi düzenledi. Hakkarili 7 gazi, 40 yıl önce savaştıkları topraklara 2 günlük geziye gönderildi.
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, '19 Eylül Gaziler Haftası' nedeniyle Hakkari'den Kıbrıs Harekatı'nda gazi olmuş 7 kişiyi 40 yıl sonra savaştıkları topraklara geziye gönderdi. Hakkari Valiliği önünde yapılan uğurlama törenine Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Dağ ve Komando Tugayında görevli Kurmay Başkanı Topçu Albay Ömer Faruk Özköse, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu katıldı.
Kıbrıs'a 2 günlük gezi için gidecek gaziler Ahmet Onay, Mıhdi Kutluk, Sıddık Ertuş, Abdullatif Barut, Fariz Derinsu, Ramazan Düzce ve Yusuf Çakar, uğurlama törenine katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 1974 yılında savştıkları topraklara, 40 yıl sonra gezi amaçlı gitmenin heyecanını yaşadıklarını belirten gaziler, kendilerine bu imkanı tanıyan Hakkari Valisi Yakup Canbolat'a teşekkür etti.
Hakkari Valisi Yakup Canpolat da, gazilerin o günleri yaşamaları amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini belirterek, "Tugay Komutanımız da malumunuz Kıbrıs'tan geldi. Onun da büyük katkısı oldu. 2 günlük bir gezi olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI