Ufuk AKTUG/İSKENDERUN(Hatay),() - HATAY'ın İskenderun ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü Atatürk Anıtı alanına çelenk sunma töreni ve Kaymakamlık'ta düzenlenen tebriklerle kutlandı. Askeri araçların katıldığı resmi geçit töreni ile Zara’nın akşam vermesi planlanan konser iptal edildi.
İskenderun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah saat 09.30’ da Atatürk Anıtı'nda ataya saygı çelengi sunumu töreniyle başladı. Törende Kaymakam H.Hasan Özyiğit, 39’uncu Mekanize Piyadi Tugay  ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından çelenkler sunuldu.
ÇOCUKLAR BAYRAMDA
Geçmiş yıllara göre ilginin az olduğu zafer bayramında siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve gazilerin katıldığı törende çocuklar dikkat çekti. Kimi çocuğun elinde Türk bayrağı, kimi kardeşini elinden tutmuş olarak töreni büyük bir ilgi ile izledi. Denizci subayların arasında güneş gözlüğü ile bir çocuk hemen arka tarafta kucağında selam duran subay dikkat çekti.
Denizde ve karada geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törenin ardından İskenderun Kaymakamlığına geçen askeri erkan ve vatandaşlar burada düzenlenen tebrikata katıldı.
Zafer Bayramı dolayısıyla İskenderun Askeri Limanı’nda ayrıca saat 10.00 – 12.00 ve 14.00 – 16.00 arasında TCG Karataş ile TCG Karpaz gemisi ile Sahil Güvenlik Botu halkın ziyaretine açıldı.


FOTOĞRAFLI