DENİZLİ Otogarı'ndan dün akşam saatlerinde Ankara ve İstanbul'a hareket eden yolcu otobüsleri, yoğun kar nedeniyle esaret yaşadı. Normalde 3 saatte geçilen Denizli- Afyonkarahisar arasındaki 222 kilometrelik yol 13 saatte geçilebildi.

Denizli'den dün Ankara ve İstanbul'a gitmek üzere saat 22.00'da hareket eden yolcu otobüsleri, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi yakınlarında karla kaplı yolda mahsur kaldı. Yol güzergahında kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi. Kar nedeniyle yol kenarında otobüsler saatlerce beklerken, yolcular da perişan oldu. Mağdur yolculardan Cenk Öztürk şunları söyledi:
"İstanbul'a gitmek için dün saat 23.00'te Denizli'den hareket ettik. Afyonkarahisar-İstanbul Karrayolu'nda araçlar ilerleyemiyor. Kar temizleme çalışmalarına katılan bir çok kepçenin de kazalara karıştığını gördük. Denizli ile Afyonkarahisar arası 3 saatlik bir yol. Biz ise, yaklaşık 13 saatte Denizli'den Afyonkarahisar'a girebildik. İzmir, Aydın ve Denizli istikametinden Ankara ve İstanbul'a gitmek isteyenler yola çıkmasın. Otobüsle yolculuk yapan pek çok kişi perişan oldu. Karayolunda resmen mahsur kaldık. Ayrıca, yolda kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu var."