MERSİN'de yaşayan Ali Danyıldızı (42), Kahramanmaraş'ta doğduğu köyün ilkokuluna bilgisayar laboratuvarı kazandırmak için proje hazırladı. Pazar günü koşulacak 4'üncü Uluslararası Mersin Maratonu'nda yarışacak olan 3 çocuk babası Danyıldızı, 15 kilometrelik parkuru derece ile tamamlaması halinde alacağı para ödülünü projeye aktaracak.
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 1976 yılında doğan Ali Danyıldızı, ilk, orta ve lise öğrenimini kent merkezinde tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra 1995'te Mersin'de yaşayan ablasının yanına gelen Danyıldızı, evlenip 3 çocuk sahibi oldu. Bir fabrikanın muhasebe bölümünde çalışan Ali Danyıldızı, doğduğu köydeki Zeytindere İlkokulu'na katkı sağlamak için proje hazırladı. Okuldaki bir sınıfı 30 bilgisayarlı laboratuvar haline getirmek amacı ile yazdığı 'İyilik İçin İyiliğe Koş' sloganlı projesinin resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından desteklenmesini isteyen Danyıldızı, sosyal sorumluluk projesine ilk katkıyı sağlamak için de harekete geçti. Pazar günü koşulacak 4'üncü Uluslararası Mersin Maratonu'nun 15 kilometrelik parkurunda ter dökecek Ali Danyıldızı, dereceye girmesi halinde alacağı para ödülünün tamamını projesine aktaracak.
Çocukları Metehan (5) ve Ömer (7) ile çalışmalarını sürdüren Danyıldızı, "STK ve resmi kurumlardan sağlayacağım gelirleri sosyal sorumluluk kapsamındaki projeme bağışlayacağım. Hafta sonu Mersin'deki maratonda dereceye girersem elde edeceğim geliri de projeye bağışlayacağımı bildiriyorum. Bilgisayar, çocukların internet ortamında daha iyi araştırma ve çalışmalar yapmasına imkan sağlayacak. Çocukların eğitim ve gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Bu projemi Mille Eğitim Bakanlığı'na göndereceğim. Ayrıca, Avrupa Birliği'ndeki fondan da kaynak sağlamaya çalışacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI