Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE’de, çiftçi ve market sahibi Ziraat Mühendisi Ömer Durmaz, arkadaşına ait tarlada melez tohumlarla 200 kilo ağırlığında bal kabağı yetiştirdi.
Talatpaşa Mahallesi Uzunkaldırım Caddesi’nde market sahibi Ziraat Mühendisi Ömer Durmaz, arkadaşına ait Doyran Köyü'ndeki tarlada melez tohumlarla 200 kilogramlık bal kabağı yetiştirdi. Tarladan 6 kişinin yardımıyla araca taşıdıkları kabağı işyerine tanıtım amacıyla koyan Durmaz, görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söyledi.
Bu konudaki dünya rekorunun 900 kilo ile ABD'de bir üreticiye ait olduğunu anlatan Ömer Durmaz, "Bu kabağın tohumunu yurt dışından getirdik. Amerika’da bunların yarışması yapılıyor. Tohumlardan birini Türkiye’ye getirerek arkadaşımıza ait tarlada yetiştirdik. Edirne’de ilk kez bu kadar büyük bir kabak yetiştirdik. Bu büyüklükteki bir kabağın bakımı biraz zahmetli. Yaprak gübresi ve bakteriler kullanarak büyüttük. Seneye inşallah daha büyüğünü yetiştireceğiz. Bunu şuanda işyerinin reklamı için sergiliyoruz ama almak isteyen olursa da bunu düşünebiliriz. İşyerinin önünden geçerken görenler şaşırıp incelemek istediklerini söylüyor. Gören herkesi büyüklüğü şaşırtıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI