Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü'nde, 2 odalı evde 6 çocuğuyla yokluk içinde yaşamı kamuoyuna yansıyan Çetinkaya çiftine, Türkiye'nin bir çok yerinden yardım telefonları geldi.
45 yaşındaki Şerife ve 50 yaşındaki İsmet Çetinkaya çiftinin tek katlı 2 odalı evleri, 6 yıl önce çıkan yangında hasar gördü. Ev, hayırseverlerin desteği ile onarıldı. 10 yıl önce çalıştığı inşaattan düşmesi sonucu beli hasar gören ve ağır işlerde çalışamayan İsmet Çetinkaya, eşi ve 6 çocuğu ile derme çatma tamir edilen evde yokluk içinde yaşıyor. Çiftin tek gelir kaynağı 8 yaşındaki engelli çocukları için verilen engelli maaşı.
Parasızlık nedeniyle 9 aylık bebeği ile yaşları küçük olan diğer 3 çocuğunun altını naylon poşet içine koydukları eski kıyafetlerle bezleyen ve yine çocuklarına süt yerine çay içiren çiftin mücadelesi basına yansıyınca, hayırseverler yardıma koştu. Türkiye'nin bir çok yerinden hayırseverler İsmet Çetinkaya'yı arayarak ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Bazı kişiler aileye çocuk bezi gönderdi.
Gelen bezleri bitecek korkusuyla henüz kullanmayan ve eski usulle çocuklarını bezlemeye devam eden Şerife Çetinkaya, "Bir çok kişi yardım için telefon etti. Daha çok çocuk bezi geldi. Ama biter korkusuyla henüz açmadım bezleri. Beze çok ihtiyacım var. Kömüre, oduna ihtiyacımız var. Eşim çalışamıyor. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
İsmet Çetinkaya ise 8 yaşındaki oğlunun rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini, konuşamadığını söyledi. Parasızlık nedeniyle oğlunu tedavi ettiremediğini anlatan Çetinkaya, "Bir çok yerden yardım telefonu geldi. Herkese teşekkür ediyorum. Ama benim en büyük isteğim oğlumun tedavisinin yapılması" dedi.

FOTOĞRAFLI