CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya'ya gelecek devlet başkanlarının eşlerine Türk sanatı ve kültürünün en ince örneklerinin sergilendiği Kültür Alanı'nda Türk kahvesi ikram edecek.

G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te konuklara Türk kültürünün ve sanatının en ince örnekleri 6 bin metrekarelik alanda oluşturulan 'Kültür Alanı'nda sergileniyor. Uluslararası Basın Merkezi'nin oluşturulduğu Kaya Palazzo Oteli'nin bahçesinde yer alan alanda Türk mutfağından, çini sanatına, telkâriden ipek dokumaya Türk kültürüne özgü birçok öğe Merkez Bankası, Kültür ve Turizm Bakanlığı sergileriyle birlikte yer alıyor. Alanda ayrıca Mevlana ve Yunus Emre için oluşturulan 'Tolerans Alanı'yla dünyanın en büyük ekonomilerine sahip ülkelerin heyetlerinin yer alacağı zirveye de önemli mesajlar veriyor.

Türk mutfağına özgü tariflerin nasıl hazırlandığı, Türk kahvesi pişirmenin en ince tekniklerinin de uygulamalarla gösterileceği alanda pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, zirveye katılacak devlet başkanlarının eşlerine Kültür Alanı'nda Türk kahvesi ikramında bulunacak. Kültür Alanı'nın ön bölümünde ise ABD Başkanı Barack Obama için özel bir golf alanı hazırlandı. Obama'nın vuruş noktasından 10 metre uzaklıktaki deliğe bir vuruş gerçekleştirmesi bekleniyor.