Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, () - GİRESUN’un Dereli İlçesi'nden il merkezindeki kurban pazarına giden 26 yaşındaki Birol Öztürk, satmak istediği 1989 marka otomobilini kurbanlıkla takasa çıkardı.
Aksu Mahallesi'ndeki belediye kurban pazarına giden Birol Öztürk, 6 ay önce aldığı 28 DC 943 plakalı Renault 12 Toros modeli aracı sürekli arıza yaptığı için satmak istediğini söyledi. 'Satılık, kurbanla takas yapılır' yazısı astığı ve 6 bin lira istediği otomobili  Dereli'de satamadığını kaydeden Öztürk, "Artık uğraşmak istemiyorum. Burada satabilirim düşüncesiyle pazara getirdim. Ancak şu ana kadar müşteri çıkmadı, kurbanlıkla takas eden de olmadı. Son güne kadar bekleyeceğim. Kurbanlıklar elde kalırsa belki takas etmek isteyen çıkabilir. Olmazsa aracı yine köye götüreceğim" dedi.
ECZACI DA KURBAN SATICILIĞI YAPIYOR
Bu arada, kurban pazarında satıcılık yapan Şebinkarahisar Şebin Eczanesi sahibi Serhat Yılmaz da çadır ve hayvan sayısı az olduğu için kurbanlıkların büyük bölümünün satıldığını söyledi. Eczacı Yılmaz, mandıracılığın baba mesleği olduğunu ve babasını kaybettikten sonra kendisinin mesleği devam ettirdiğini belirterek, "Alışılmamış bir durum; ama benim hoşuma gidiyor. 3 yıldır da pazara geliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI