Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde, 'Kültürel Miras ve Korumacılık' temasıyla bu yıl 15’incisi düzenlenen 'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' açılış programı ile başladı.
Hıdırlık Mevkii'sinde bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüne katılanlar eski çarşıda bulunan esnafları selamlayarak Kazadağlı Meydanı’na kadar yürüdü. Japon turistler yürüyüşe katılanları Türkçe selamlarken, fotoğraf makinaları ile de anı ölümsüzleştirdi. Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camisi avlusunda Gazeteci Yazar Aytekin Kuş tarafından hazırlanan 'Eski Dostlar' adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
Kazdağlıoğlu Meydanı'nda yapılan törende Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, her yıl değişik temayla tarihi ilçeyi dünyaya tanıtmak için emek verenleri kutladığını söyledi. Bakanlık olarak festivallere ellerinden geldiğince destek verdiklerini belirten Arıcı, "Safranbolu gibi çok önemli bir kente hep birlikte sahip çıkacağız. Hak ettiği yere hep birlikte getirmek zorundayız" dedi.
Platforma çıkan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Garnizon Komutanı Albay Samit Tokmak, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, 3 gün boyunca yanacak olan festival meşalesini yaktı. Festival’in açılış programı Misak-ı Milli Meydanında halkoyunları gösterisi ve belgesel film gösterimi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI