Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, ()- ANKARA'da, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Başbakanlık yerleşkesinin bulunduğu Çankaya Köşkü önünde, üzerinde tam teçhizatlı darbeci askerlerin olduğu 5 zırhlı personel taşıyıcının önüne elinde Türk bayrağıyla dikilip, direnerek araçları bir süre engellemeye çalışan Yaşar Yaldız, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz tarafından makamında ağırlandı.
Vali Haktankaçmaz, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Kırıkkaleli bir vatandaşın FETÖ'nün girişimindeki kahramanlığını sonradan öğrendiklerini söyledi. Vali Haktankaçmaz, "4-5 zırhlı araca karşı tek başına verdiği kahramanca mücadeleyi gördük televizyonlardan. Burada birkaç kelimeyle ifade etmek mümkün değil. Ben Yaşar kardeşimi o gece gösterdiği kahramanlık ve cesaret dolu mücadelesi için teşekkür ediyorum" dedi.
Yaldız ise 15 Temmuz gecesi ailesiyle evde oturduğu sırada televizyondan Boğaziçi Köprüsü'nün tanklarla kapatıldığını duyduğunu ve bir şeylerin ters gittiğini anladığını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasındaki 'kalkışma' sözünü duyunca Türk bayrağını alarak Kırıkkale'den Ankara'ya doğru yola çıktığına değinen Yaldız, şunları söyledi:
"Başbakan'ın açıklamasını duyduğum için kendisinin Başbakanlık'ta olduğunu düşündüm ve direkt oraya gittim. Başbakanlık bir kaleydi, ilk önce oraya geleceklerdi. Onlar da öyle yaptı. 5 tank oradan Çankaya Köşkü'ne yürüdü. Bizim nöbetimiz orada yazılıydı. Biz de görevimizi Türk milletinin duruşunu dimdik o tankların önünde mücadele vererek her vatan evladının benden daha iyi şekilde yapacağını düşündüğüm şekilde vermeye çalıştım. Bazı kansızlar 40 yıl vatanın ekmeğini yiyerek kimyaları bozuldu, insanlıktan çıktılar. Bize bu acı olayı yaşattılar. Allah'ın izniyle ülkemiz bu uçurumun kenarından birlik ve beraberlik içerisinde çıktı. Ben orada yalnızdım, 5 tank vardı karşımda. Orada sayıların önemi yoktu, sadece duruşun önemi vardı. O duruşu da Türk milleti 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki bir ay gösterdi. Allah vatanımıza, milletimize böyle acılar bir daha yaşatmasın."

FOTOĞRAFLI