HATAY'da 21 çocuk, 100'ün üzerinde torun sahibi olan 116 yaşındaki Sadık Üfler, yaşama direnciyle herkesi şaşırtıyor. Yaşına rağmen güçlü bir hafızaya sahip olan Üfler'i, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş ziyaret etti.
İlk eşi vefat ettikten sonra 84 yaşındaki Nuriye Üfler ile evlenen, torununun torununu da gören Sadık Üfler'in bugün çocuklarının sadece 8'i hayatta. Babasına bakan 59 yaşındaki Habip Üfler, babasının ilk eşinden 11, ikinci eşinden de 10 çocuğu bulunduğunu söyledi. Hayattaki 8 kardeşten en büyüğünün ablası Hatice Üfler olduğunu belirten Üfler, onun da yaşının 70'in üzerinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Babamın çok sayıda da torunu bulunuyor. Sayısı fazla olduğu için kaç torunu olduğunu ben dahi bilmiyorum. Gençliğinde sigara ve alkol de kullanmış ancak düzenli olarak besleniyor ve genellikle yoğurt yiyip süt içiyor. Babam kimlikte 1899 doğumlu ancak kendisi 5 yaş küçük yazdırıldığını söylüyor. Yaşına rağmen kuvvetli bir hafızası var. Kurtuluş Savaşı'nı, Cumhuriyetin ilanını, Atatürk dönemini çok iyi hatırlıyor."
SAVAŞ, HAFIZASINA ŞAŞIRDI
Bir ay önce yaşlılığa bağlı rahatsızlanarak hastaneye götürülen Sadık Üfler'i Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş evinde ziyaret etti. Savaş, kendisini 'Büyük Başkan hoş geldin, sefa getirdin' diyerek karşılayan Üfler'e çiçek verdi. Ziyarette, Sadık Dede, Başkan Savaş ile bol bol sohbet etti. Sohbet sırasında Kurtuluş Savaş'ından Cumhuriyetin ilanına, Türkiye siyasetinden günümüze kadar yaşanmış birçok olayı ve yaşadıklarını anlatan Sadık Üfler, güçlü hafızasıyla Savaş'ı kendisine hayran bıraktı. Başkan Savaş, Sadık Dede ve eşi Nuriye Üfler'e sağlıklı ve uzun ömür diledi.

FOTOĞRAFLI