Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS’in Mutki ilçesine bağlı Yuvalıdam köyünde oturan ve 5 aylıkken epilepsi hastası olduğu ortaya çıkan 11 yaşındaki Seyithan Aktaş'ın ailesi, çocuklarının tedavisini güçlükle sürdürdüklerini, bu konuda desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Bitlis’e yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan Mutki İlçesi'ne bağlı Yuvalıdam Köyünde yaşayan Gülmehmet Aktaş’ın ilk çocuğu olan Seyithan, daha 5 aylıkken epilepsi hastalığına yakalanarak yatağa mahkum oldu. 4 çocuk babası olan 28 yaşındaki Gülmehmet Aktaş Diyarbakır başta olmak üzere Ankara ve Van’da çeşitli hastanelerde çocuğunun hastalığı için çare aramaya başladı. 10 yıl boyunca bütün imkanını çocuğunun tedavisine harcadığını belirten baba Aktaş, artık gücünün kalmadığını, köylerinin de uzak olması nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladıklarını söyledi.
Baba Aktaş, köylülerin de desteği ile yaptığı, derme çatma evde 6 nüfusu ile birlikte yaşadıklarını, sık sık havale geçiren Seyithan’ın başından bir an olsun ayrılamadıklarını da belirterek şunları söyledi:
“Yaklaşık 10 yıldır çocuğum epilepsi hastası olarak yatağa mahkûm yaşıyor. Epilepsi hastası olması nedeniyle sürekli bakıma ihtiyacı var. Fakat hiçbir işte çalışmadığım için çocuğumu tedavi ettiremiyorum. Bazen durumu ağırlaşınca Bitlis'e götürmek zorunda kalıyorum. Köyümüzle hastane arasında yaklaşık 90 kilometre mesafe var. Köy minibüsü ile gidip gelirken, sıkıntı yaşıyorum. Kalabalık olması ve sık sık havale geçirmesi nedeniyle ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bitlis’e gidip gelirken 2 minibüsle gitmek durumundayız. Bozuk olan köy yolunda bu şekilde gitmek zor oluyor. Böyle olunca her seferinde özel araç tutmak zorunda kalıyorum. Buna da imkanım yetmiyor. Çocuğumun tedavisi için tüm yetkili ve duyarlı hayırseverlerden yardım talep ediyorum.”
Seyithan’ın annesi Altun Aktaş ise, çok zor şartlarda yaşadıklarını, çocuğunun hastalığı nedeniyle diğer çocuklarına da yeterli zaman ayıramadığını söyledi. Anne Aktaş, “Biran önce çocuğumun tedavisinin yapılması için yetkililere ve hayırseverlere sesleniyorum. Yıllardır çocuğum yatağa mahkûm olarak yaşıyor. Bu durum bizleri kahrediyor. Çocuğum gözümün önünde eriyip gidiyor. Seyithan’ın bir an önce sağlığına kavuşarak yaşıtları ile oynayacağı zamanı iple çekiyoruz. Hayırseverlerden ve yetkililerden bizlere yardım etmesini istiyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI