BURDUR’da Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla ‘100 Meşale ile Tek Yürek Tek Milletiz’ yürüyüşü yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında ‘100 Meşale ile Tek Yürek Tek Milletiz’ yürüyüşü gerçekleştirildi. MAKÜ Rektörlüğü önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda biten yürüyüşe MAKÜ Genel Sekreteri Yusuf Altındal, Belediye Başkan vekili Arif Pak, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Sağanak yağış altında yaklaşık 1.5 kilometrelik yürüyüş sırasında ‘Çanakkale içinde aynalı çarşı’, ‘Hey onbeşli’ türküleriyle Onuncu Yıl Marşı söylendi. Türk bayraklı ve meşaleli yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan MAKÜ Tarih, Bilim ve Ekonomi Topluluğu Başkanı Alperen Kireççioğlu, yürüyüşün Bucak, Gölhisar, Tefenni ve Çavdır ilçelerinde de eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi. Kireççioğlu, "18 Mart, şanlı ordumuzun düvel-i muazzamaya, hamaseti ve azameti anlattığı, İstanbul’a girme hülyaları kuran armadayı Çanakkale sularına gömdüğü, bu uğurda 250 bin şehit vererek vatan toprağını kanıyla suladığı gündür.

Bugün Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yıldönümüdür. Tarihin her döneminde emperyalist güçlerin Türk milletinin varlığına kast eden girişimlerine, inanç ve azimle karşılık verilmiş, çok yönlü saldırı ve tertipler milletimiz tarafından her zaman boşa çıkartılmıştır. Bu nedenledir ki aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini Çanakkale’nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar’ın siperlerinde kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek ziyadesiyle mümkündür” dedi.

Konuşmanın ardından etkinlik sona erdi.