Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'da kalp krizinden ölen 44 yaşındaki Yaşar Gökten'in, 12 yıl önce rüşvet soruşturması sırasında uzaklaştırıldığı memuriyete dönmek için verdiği hukuk savaşını 10 gün önce kazandığı ortaya çıktı.
Kimsesiz olan ve Zeybek Mahallesi 3'üncü Sanayi Sitesi 1513 Sokak'taki bulunan bir kaporta atölyesinin asma katında oturan Yaşar Gökten, geçen 6 Mayıs'da, esnaf dağıldıktan sonra işletmede yalnız kaldı. Sabah işyerini açmaya gelen kaporta ustası İlker Y., seslenmesine rağmen yanıt vermeyen Gökten'in yanına gittiğinde tepki vermediğini fark etti. İşyeri sahibi sağlık ekiplerine bilği verdi. Atölyeye gelen sağlık ekipleri, Gökten'in öldüğünü belirledi. Yaşar Gökten'in alkol ve sigara kullanmadığı belirtilirken, öldüğü gece aşırı alkollü olduğu belirlendi. Gökten'in aşırı alkol nedeniyle kalp krizi geçirerek öldüğü ifade edildi.
Söke'de memur olarak görev yapan Yaşar Gökten'in, 12 yıl önce bir rüşvet soruşturması nedeniyle memuriyetten atıldığı, çevresi tarafından da dışlandığı için 2008'den beri 3'üncü Sanayi Sitesi'ndeki bir kaporta dükkanında yaşamaya başladığı ifade edildi.  Gökten'in bu süreçte, bir yandan esnafa yardım ederken, diğer yandan da memuriyete dönebilmek için kararı Yargıtay'a taşıdığı kayedildi. Yargıtay'ın kararıyla beraat eden ardından Aydın Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran Yaşar Gökten'in 10 gün önce göreve iadesi için karar çıktığı belirtildi. Ökten'n bu süreçte aynı zamanda Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na da dilekçe gönderdiği ifade edildi. 12 yıllık mücadelenin ardından tekrar göreve başlamayı hayal eden Gökten'in ölümü çevresinde üzüntü yarattı.

FOTOĞRAFLI