Güya geçmişiyle hiç bir işin içinde olmamış, AKP politikalarının ve vahşi kapitalizmin bütün alt yapısını yapmış olmasına rağmen, güya yeniymiş gibi sunulan  siyasi figür  Ali Babacan. (AB)

Televizyonda izlediğim kadarıyla parlamenter sisteme geri dönüşü savunuyor ve de bu günkü tek adam sisteminden dolayı ekonomik krizsin çıktığını söylüyor.

Hemen hemen CHP' nin savunduğu bütün fikirleri olmasa bile bir çoğuyla örtüşen fikirler ortaya koyuyor.

Bunlar güzel fakat ben başka bir olaya vurgu yamak istiyorum.

Cunmhurbaşkanı bu güne kadar kendi merasından oy alabilecek yeni kurulan bütün siyasi oluşumlara şiddetle karşı çıktı.

İyi Parti kurulduğunda seçime girmemesi  için her türlü engellemeyi yaptı.

Gene Davutoğlu-Gül  hakkında demediğini bırakmadı.

Ali Babacan ise saraya kabul edildi, uzun görüşmeler yapıldı ve de Ali Babacan televizyonda açıklama yaptıktan sonra AKP sözcüleri onu incitmeyen sözler söylediler.

Yani Ali Bacan saray tarafından ve mevcut AKP yönetimleri tarafından ''bizim evin oğlanı'' muamelesi görüyor.

Buradan ne çıkar?

 Bu gün AKP içinde herkes tek adam sisteminin sorunların kaynağı olduğunu biliyor.

R.T. ERDOĞAN'  da bu sistemi savunuyor görünse de bütün sıkıntıların ana sebeplerinden birisinin bu sistem olduğunun  farkında olduğunu sanıyorum.

Bundan dolayı Ali Babacan bana göre bir saray projesi olacaktır.

Çünkü bunun ilk sinyalini sarayın baş savunucusu çakılı kadrolu televizyon açık oturum müdavimi, AKP nin her şeyini doğru yanlış demeden savunan  Mehmet Metiner ne demişti?

''Akparti ömrünü tamamladı, yeni bir siyasi parti,yeni bir anlayışla liderimizin öncülüğünde kurulmalıdır''

İşte işin püf noktası burası.

Parlamenter sisteme dönüşte Ali Babacan AKP' nin yedeklemesi olacaktır ve AKP' nin bütün olanakları ve kadroları Ali Babacan etrafında kenetlenecek yeni bir figürmüş gibi Ali Babacan topluma sunulacaktır.

Yeni sistemde eski bakanlar kurulu ve parlamento oluşturulduktan sonra bu işin cumhurbaşkanı ve parlamenter sistemin öncüsü perde arkasında  d R.T. Erdoğan olacaktır.

Çünkü bu sistemin temize çıkması ve yeni bir sayfa açması için R.T.Erdoğan'ın yeni bir limana ve yeni bir nefese ihtiyaç vardır.Bu nefes Ali Babacan'dır

Bu gün AKP' de doğru yanlış demeden her şeyi savunan ve sayın Erdoğan' ın lafından bir gram dışarı çıkmayan insanlar Ali Babacan etrafında yer alacaklar ve ''AKP çöktü, bitti'' diyerek Ali Babacan'la yeni bir sayfa açıldı havası yayılacak böylelikle R.T. Erdoğan'ın da en az on yıl daha siyasetin tepesinde kalması sağlanmış olacaktır.

 2019 yılı araklık ayı sonunda partinin kuruluşu tamamlanmış olacak deniliyor.

Herkes projeden bahsediyor ya; Ali Babacan da bir saray projesidir ve AKP' nin mirası Ali Babacan'ın kuracağı partiye kalacaktır.

Toplumun özellikle merkez sağ ve muhafazakar kesimin yeni neo liberal politikaların savunucusu bir akımın temsilcisi de Ali Babacan olacaktır.

Turgut Özal politikalarının yeni dünya düzenine uydurulmuş modeli Ali Bacan olacaktır.

Bu arada radikal İslamcılar ve cübbbeli tipi tarikatlara mesafe konulacak, daha çok halkın ortalaması dediğimiz %80 'lik seçmen kitlesine hitabeden Seküler yaşama ve Kemalist, Atatürkçü, liberal demokrat kesimleride rahatlatacak, sermayenin tam rahatlatacak bir görüntüyü Ali Babacan verecektir.

Ben sarayın sıcak karşılamalarını, AKP' nin sözcülerinin Ali Babacan açıklamalarına çok sert olmayan yumuşak açıklamalar yapmalarını ve böyle bir görüntü vermelerini böyle okuyorum.

Ali Babacan'la birlikte başlayan süreç dört yıl içinde AKP' nin tasfiye edileceği, Babacan'ın parlatılacağı yeni bir dönemin başlayacağını söylemek istiyorum.