Belediye Başkan adaylıkları konusunda son noktaya geliniyor. Özellikle Gaziosmanpaşa ve Eyüp’te belediye başkanlarının aday olmamasının ardından yarış iyice kızıştı.

Gaziosmanpaşa için öyle senaryolar çiziliyor ki adeta dudak uçuklatıyor.

Bu senaryolardan en bombası Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile ilgili…

Cahit Altunay, Gaziosmanpaşa’ya gönderilecek, İl Başkan Yardımcısı Abdullah Güler Sultangazi adayı olacak. Bu senaryo siyasetle uğraşanlara ve ilgili vatandaşlara uçuk geliyor ama olmaz diye bir şey de yok.

İkinci senaryo ise daha da büyük ve sarsıcı bir bomba…

İl Başkanı Aziz Babuşçu ile ilgili…

Kulislerde konuşulurken ilk duyan “Yok canım, Aziz bey böyle bir şeyi kabul eder mi” diyor…

Ancak, senaryonun sonuç bölümü herkese cazip geliyor.

Sanırım bu İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya da cazip gelecektir…

Düşündüğünüz de ‘ Yok canım olmaz böyle şey’ diyebilirsiniz… Ben ilk duyduğumda öyle demiştim ama sonra kafamda bir analiz yapınca, çok mantıklı buldum ve ‘Neden olmasın’ dedim…

AKP’nin ağır topları önümüzdeki dönem milletvekili olamayacak. Yani 3 dönem kriteri önemli sayıda parti üst düzeyini dışarıda bırakacak…

O halde partinin, bakanlar kurulu kadrosu için, komisyonlar ve önemli görevler için tanınmış bilinmiş güvenilir kadrolara ihtiyacı var….

Hele ki, Fetullah Gülen cemaati ile başlayan kavgadan sonra bu daha da önemli ve önemseniyor.

Partili kaynaklardan aldığımız bilgi ve gözlemlerimiz bunu ortaya koyuyor…

İşte o atom bombası etkisi yapacak senaryo:

-Aziz Babuşçu Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı olacak. (Babuşçu siyasete 2004’te Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı adayı olarak girmişti) Gaziosmanpaşa’dan Belediye Başkanı seçilecek.

2015 Milletvekili seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekili adayı olacak ve Ankara’ya gidecek. Kendisine Başbakan Yardımcılığı gibi önemli bir görev verilecek. Belki de, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda Başbakan olacak. (Yani Özal dönemindeki 2. Akbulut örneği)

Yerine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Aziz Babuşçu geçecek. İlçe Belediye Başkanları aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi oldukları için bu hukuki açıdan mümkün.

Büyükşehir Belediye Meclisi kendisini seçerek Başkan yapacak. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri buna göre ayarlanacak ve seçilecek yerlere konulacak.

Babuşçu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettiğinde yerini, ilçe Başkanlığı’ndan istifa ederek aday adayı olan İsmail Ergüneş veya aday adayı Hasan Tahsin Usta’ya bırakacak. Tabi bu işlemin yapılması için de bu iki aday adayının Gaziosmanpaşa Belediye Meclis üyesi olması gerekiyor.

Bu iki isim Belediye Meclisi’ne ilk sıralardan girecek.

Tabi, bu senaryolarda hep risk vardır. Ama olsun, yaşamın her alanı riskli. Risk almadan bir yere gelmek mümkün mü?

Tabi belediye meclislerinin o günkü yapısı ne olur nasıl bir çoğunluk olur bunu şimdiden görmek mümkün değil.

Bunun örneği Gaziosmanpaşa’da daha önce yaşandı. Mustafa Yeşil’e düzenlenen suikasttın sonra, AKP aday olarak Sadullah Ata’yı belirledi ancak, Ferşat Terzioğlu partinin bu kararına uymadı ve Belediye Meclisi’nde CHP’nin de desteğini alarak belediye başkanı seçildi.

İşte bu iki senaryo Gaziosmanpaşa için gündemde…

Tabi ki bir birinden değerli belediye başkan aday adayları da, Ankara’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kapısını aşındırıyor. Gaziosmanpaşa’da etkili olmak isteyen parti üst düzeyindeki siyasetçilerinde boş durmadığını biliyoruz.

Bakalım bu senaryolar tutacak mı?...

Adı üstünde senaryo, sahneye konulursa tutup tutmayacağı belli olur…

Şimdilik bu kadar, kulis yazıları devam edecek…