Yıldız Tabya Mahallesi’nde bulunan Efendi Gayrimenkul’de çalışan Hasan Günday, iddialara göre, sattığı bir ev ve bir arsa karşılığında Mahmut ve Mehmet K. kardeşlerden bin lira aldıktan sonra iş yerinden ayrıldı.

İş yeri sahipleri ile parasal konuda anlaşmazlık yaşayan Günday, telefonda iş yeri sahipleriyle tartıştı. Tartışma, telefonda küfürleşmeye dönünce, iki taraf, dün saat 19.30 sıralarında Karlıtepe Mahallesi Baharlıyol Sokak’ta buluştu.

Bıçaklarını çeken Mahmut ve Mehmet K. ile kavga eden Günday, aldığı 5 bıçak darbesinden sonra yere yığıldı. Günday, olay yerine gelen ambulansla Özel Şafak Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ağır yaralanan Günday yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerine sevkedilen polis ekipleri, katil zanlılarının Mahmut ve Mehmet K. olduğunu tespit etti.

Zanlılardan Mahmut K. cinayetten kısa bir süre polis merkezine gelerek teslim olurken, 7 hırsızlık, 1 adam öldürme ve adam öldürmeye tam teşebbüs suçlarından sabıkası bulunan Mehmet K. kayıplara karıştı.

Polis, olaya karıştığı iddiasıyla Feryat Kozan adlı bir kişiyi daha gözaltına aldı.

İfadesinde cinayeti işlediğini kabul ettiği belirtilen Mahmut K., sorgusunun ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi.