AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Suriyeli mültecilere yönelik “Üşüyorum, Yardım Edin!” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına Gaziosmanpaşa Belediyesi 3 tır dolusu yardım malzemesiyle destek verdi.

Hafta başında 2 tır dolusu yardım malzemesini Şanlıurfa’ya gönderen Gaziosmanpaşa Belediyesi, bölgeye gönderilmek üzere içerisinde kışlık kıyafet ve kuru gıdanın bulunduğu bir tırı daha Gaziosmanpaşa Meydanı’ndan vatandaşlarla birlikte uğurladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, Suriyeli mülteciler için hazırlanan tırın yanı sıra, Küçükköy Beşir Derneği Temsilciliği, Semerkand ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ile birlikte hazırladığı bir yardım tırını da Arnavutluk’a ulaştırmak üzere uğurladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, meclis üyeleri ve Gaziosmanpaşalı vatandaşların katıldığı programda Suriyeli mültecilere yönelik yapılan yardım çalışmalarına dair bilgiler veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Acar, “Sosyal belediyecilik kapsamında sorumluklarımızı bilerek, sadece Gaziosmanpaşa insanına değil, aynı zamanda bir elimiz Doğu’da bir elimiz Batı’da mantığıyla, hem Batı’da ihtiyacı olan kardeşlerimize hem de Doğu’da mağdur olan Suriyeli mülteci kardeşlerimize yardım eli uzatalım istedik. Bu kapsamda bizlere destek olan vatandaşlarımıza ve iş adamlarına teşekkür ediyoruz” dedi. Özellikle kışlık ihtiyaçları dikkate alarak malzemeleri hazırlamaya çalıştıklarını belirten Acar, “Daha önce gönderdiğimiz bir tırımızı soba, diğer tırımızı da battaniyeyle doldurduk. Buradaki üçüncü tırda da kışlık giysiler, botlar ve kuru gıdanın yanı sıra elzem ihtiyaçlardan olan çocuk bezleri bulunuyor” dedi.

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda gerçekleştirilen organizasyona katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise, “Gaziosmanpaşa’dan sorumlu bir Milletvekili olarak, böyle bir programımız var dediler ve geldik. Burada çok güzel bir atmosfer, çok güzel bir birliktelik var. Kışın bu soğuk gününde Gaziosmanpaşa’da sıcacık bir ortamdayız. Artık, mağdur ve mazlum coğrafyaya elini uzatabilen güçlü bir Türkiye var. Bu güne kadar olmayan hususiyetleri görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan yardım tırları, tören sonrasında Gaziosmanpaşa Meydanı’ndan Şanlıurfa’daki Suriyeli mültecilere ve Arnavutluk’a ulaştırılmak üzere hayır dualarıyla yola çıktı.