"PİLLER ÇÖPE GİTMESİN DOĞANIN PİLİ BİTMESİN"

‘ÇEVRE DOSTU GAZİOSMANPAŞA’ İÇİN HEP BİRLİKTE ELELE

Her yıl ‘Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nda önemli başarılar elde eden Gaziosmanpaşa ilçesindeki okullar, bu yıl da iddiasını sürdürüyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ise yaptığı çalışmalarla ilçedeki anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullara atık pil toplama konusunda destek oluyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, atık pil toplama konusunda ilçedeki okullara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İstanbul genelinde her yıl düzenlenen “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” 2016 yılı Nisan ayı sonunda bitecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın atık pil toplama faaliyeti konusunda yetkilendirdiği tek kuruluş olan ‘Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ (TAP) ile Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğiyle yürütülen çalışmalar sonucu ilçedeki anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullar bu alanda düzenlenen yarışmada iddialarını her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürüyor. Yarışma sonunda ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar topladıkları atık pil miktarlarına göre sıralamaya girecek ve ilk üç okul çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Anaokulları ise İstanbul genelinde yarışacak ve ilk 10’a giren anaokullarına ödül verilecek.

2013-2014 eğitim-öğretim döneminde düzenlenen yarışma sonucunda ilçede toplam 2.683 kilogram atık pil toplanmış ve Gaziosmanpaşa İstanbul genelinde 5. olmuştu. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde ise Gaziosmanpaşa’da toplam 2.542 kilogram atık pil toplanmış ve İstanbul genelinde 8. olunmuştu. Yine İstanbul genelinde anaokulları sıralamasında en çok atık pil toplayan Adnan Menderes İlkokulu Anasınıfı 892,8 kg atık pil toplayarak İstanbul birinciliğini elde etmişti.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN İLÇEDEKİ OKULLARA BÜYÜK DESTEK

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki okulların başarısı için atık pil toplama kampanyasında kullanılan atık pil toplama kutuları, afiş, broşür gibi materyalleri dağıtarak bu alanda yoğun bir çalışma yürütüyor. Okullarda toplanan atık piller ise Gaziosmanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanıyor.

Eğitim çağındaki çocuklarımızın geri dönüşüm ve çevre konusundaki duyarlılığını arttırmak, Gaziosmanpaşa’yı atık pil toplama konusunda ilçedeki eğitim kurumlarının desteğiyle ilk sıralara taşımayı hedeflediklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise atıkların kaynağında ayrıştırılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Çevrenin korunması, toprak kirliliğinin önlenmesi, yer altı ve yer üstü su kaynaklarının korunması, doğal kaynakların korunması ve toplumsal bilincin artırılması amacı ile geleceğimizi inşa eden okullarımızı bu yarışma ile ödüllendirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra ilçe genelindeki hizmet binaları, Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri, Kadın Koordinasyon Merkezleri, Muhtarlıklar, Aile Sağlığı Merkezleri, Kur’an Kursları, siteler, büyük ve küçük ölçekli işletmeler vb. olmak üzere 300 noktada atık pilleri topluyoruz. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak, sahip olduğumuz tabiat emanetini en iyi şekilde korumak, ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek ve çevre bilincini geliştirmek üzere çalışıyoruz." dedi.