Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında bu kez ilçenin en işlek bölgelerinden biri olan İstanbul Caddesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Parkları yeni baştan elden geçirildi. Toplamda 7 bin metrekarelik yeşil alanın başlangıcında yer alan park, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince hummalı bir çalışmadan geçirildi. Bakım ve onarım çalışmaları sonucu güzel bir görünüm kazanan parktlarda ki yer döşemeleri tümüyle değişitirildi, giriş ve çıkış yolları kullanıma daha uygun hale getirildi. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen değiştirilerek parkların daha görünür olması sağlandı.

BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Yetersiz gelen çocuk oyun grubu daha büyük ve modern bir oyun grubu ile değiştirilirken, tüm parklara kauçuk zemin döşendi. Çöp kovaları ve oturma grupları da yenilenen Parklarda vatandaşların dinlenirken ağaçların gölgesinden yararlanabilmesi için uygun olan ağaçların çevresi oturma gruplarıyla donatıldı. Parkın merkezinde yer alan oturma gruplarına ile piknik masaları eklenerek doğallık sağlandı. Rengarenk mevsim çiçekleriyle güzelleştirilen parklarda sevimli dostlar da unutulmayarak belirli noktalara su kapları yerleştirildi.
KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Göreve geldikleri günden itibaren Gaziosmanpaşa’daki mevcut her yeşil alanı halkın kullanımına yakışır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Başkanı Hasan Tahsin Usta, parklarda süren çalışmaların devam edeceğini söyledi. Gaziosmanpaşa’da yeni park yapacak boş alanların yokluğundan yakınan Usta, mevcut alanları elden geçirerek vatandaşa en iyi şekilde hizmet verir hale getirdiklerini söyledi. Bakım ve onarım çalışmalarına halkın da koruyarak destek vermesini isteyen Usta, “Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ancak vatandaşlarımız da park ve yeşil alan gibi kamuya açık bölgeleri koruyarak ve temiz turarak bizlere destek olabilirler” dedi.