Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi, Ressam Recep Sayınç’ın “Osmanlı Mimarisinin İncisi: Saraylar” sergisine ev sahipliği yapıyor. Osmanlı padişahlarını ve saray yaşamını anlatan resimlerinden oluşan sergi 16 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.

Ressam Recep Sayınç’ın Osmanlı padişahları ve saray yaşamını anlatan resimlerinden oluşan “Osmanlı Mimarisinin İncisi: Saraylar” sergisi Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilen törenle ziyarete açıldı. Serginin açılış programına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Başkan Usta, Ressam Sayınç ile birlikte sergiyi gezerek sanatçının farklı teknik ve boyutlarda hazırladığı Osmanlı motifli yağlı boya resimlerini dikkatle inceledi. Sergi, 16 Mart tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

“GAZİOSMANPAŞA İLÇEMİZİN ARTIK KÜLTÜRLE VE SANATLA ANILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Sergide Osmanlı mimarisinin esintilerini yansıttığı için Recep Sayınç’a teşekkür eden Başkan Usta, “Çocuklarımıza ufuk açan, katkı sağlayan, kültür ve sanatla ilgi ve alakalarını artıran kıymetli hocalarımıza her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Buna hepimizin ihtiyacı var. Çünkü sanat insanın özgüvenini artırdığı gibi toplumda barışı sağlayacak yetenekleri de geliştirir. Gaziosmanpaşa’da sanatla ilgili hamleleri artırarak bu tür organizasyonların daha fazla olmasını temenni ediyorum. Gaziosmanpaşa ilçemizin artık kültürle ve sanatla anılmasını hedefliyoruz” dedi.