Gaziosmanpaşa Belediyesi’nce düzenlenen ‘Atık Pil ve Geri Dönüşümü’ konulu seminerle öğretmenler bilgilendirildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği tek kuruluş olan TAPDER’ın (Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ortaklaşa düzenlediği ‘Atık Pil ve Geri Dönüşümü’ konuldu seminerde öğretmenlere bu konuda bilgi verildi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere okul müdürleri, okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve çevre gönüllüleri katıldı. Seminerde TAPDER Eğitim Sorumlusu Yük. Kimyager Savaş Arna, atık pil ve geri dönüşümü hakkında bir sunum yaptı.

Seminerde "Pillerin tanımı, türleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, atık pillerin toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması ile Gaziosmanpaşa ilçesinin atık piller konusundaki çalışmaları" konularında detaylı bilgilendirme yapıldı. TAPDER yetkilileri, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin atık pillerin toplanması konusunda son yıllarda gösterdiği başarıları tebrik ederek, bir teşekkür plaketi takdim etti.

Seminerin sonunda 2014-2015 yılında ilçe genelinde okullar arası düzenlenen atık pil toplama yarışmasında 1. olan Selahaddin Eyyubi İlkokulu ve 2. olan Mustafa Yeşil İmam-Hatip Ortaokulu’na teşekkür belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Seminer hakkında değerlendirmede bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Geri dönüşümün hayatımızın bir parçası. Bunun birey olarak insani bir vazifemiz olduğu, bugüne ve geleceğimize sahip çıkmanın yolunun kaynaklarımızı ve doğayı korumaktan geçtiği, gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmanın bizim sorumluluğumuzda olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde; görev ve alışkanlık haline gelecek davranışların küçük yaşlarda başlayan eğitim hayatında verilebileceği, öğretmenlerini örnek alarak öğrenmeye, gelişime açık taze fikirlerin çevreye duyarlı biçimde yetişeceği en önemli kurum okullarımızdır. Burada alınacak eğitimin ailelere, topluma ulaşabileceği en etkin ve hızlı aktarmanın yolu okullarımızdan geçmektedir. Geri dönüşüm çalışmalarına; günümüz ve geleceği birlikte algılamak, daha yaşanabilir, sağlıklı bir dünya oluşturmak adına ilgili kurumlar ve siz öğretmenlerimiz tarafından gerekli ilgi ve desteğin verileceğinden şüphem yoktur. Unutulmamalıdır ki çevre bize atalarımızdan kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakılacak emanettir. Göstereceğiniz özveriye teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim." dedi.