Sarıyer Belediyesi Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören minikler göz taramasından geçirildi. Karaköy Rotary Kulübü ortaklığında yapılan etkinlikte özellikle kreş döneminde oluşan göz tembelliği rahatsızlığının önüne geçmek için bu dönemde çocukların göz taramasından geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Görme duyusu anne karnında gelişimini tamamlayan bir yeti değil! Aksine doğduğumuz andan itibaren hızla gelişen bir süreç. Ebeveynlerin çocuklarının şikâyeti üzerine genellikle okula başlama yaşlarında tespit ettiği göz sorunlarının neredeyse tamamı küçük yaşlarda oluşuyor.

Bu nedenle göz sorunlarına erken yapılan müdahale çocuğun yetişkinlik döneminde yaşayacağı göz hastalıklarının önüne geçiyor.

İşte tam da bu amaçla Karaköy Rotary Kulübü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi iş birliğiyle projenin pilot bölgesi seçilen Sarıyer’de yaklaşık 250 öğrenciye göz taraması testleri yapıldı.

Gözlerinde sorun tespit edilen öğrencilerin aileleriyle iletişime geçilip daha sonra ücretsiz olarak muayene olma hakkı tanınacak.

Ailelere Uyarı

Sarıyer Belediyesi bünyesinde hizmet veren Derbent, Ferahevler, Çayırbaşı, Bahçeköy, Maden ve Kasapçayırı Gündüz Bakımevleri’nde gerçekleşen göz taramasına Karaköy Rotary Kulübü Başkanı Kemal Erol, Prof. Dr. Erdoğan Ertüngealp, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ve ARGE Müdürü Mahmut Evrensel’de katıldı. Farkedilmeyen görme kusurlarının, ileriki yaşlarda okul başarısını ve sosyal yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyen heyet, ailelerin bu konuda uyarılması gerektiğinin bilgisini de öğretmenlere verdi.