Gaziosmanpaşa’da düzenlenen “5. Geleceğin Yazarları Projesi” kapsamında çocuklar Yazarlık Atölyesi’nde ders başı yaptı. Eğitimlerin ardından genç kalemlerin yazdığı eserler Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek.

Çocuklara yeniden kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı, yazarlık konusunda yeteneklerini keşfetmeyi ve geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, öğrencileri Geleceğin Yazarları Projesi’nde buluşturuyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenen proje kapsamında çocuklar Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi bünyesindeki Yazarlık Atölyesi’nde kursa katıldı. Kursta çocuklara hem hayal güçlerini hem de yazma becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler veriliyor.

ÖĞRENCİLERİN ESERLERİ KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Atölye kapsamında çocuklara ve gençlere; edebî, bilimsel metin ve haber metinleri oluşturabilmek için gerekli kompozisyon teknikleri, kurgusal metin, yaratıcı yazma, şiir türünde yazma, öykü türünde yazma, kelime hazinesini geliştirme teknikleri, süreç odaklı yazma yaklaşımı ve yazma stratejilerine ilişkin bilgiler veriliyor. Dünyadan ve Türk edebiyatından örneklerle gerçekleştirilen derslerde, edebî metin okuma ve analizleriyle öğrenciler düşünsel bir süreçten geçerek nitelikli bir metin nasıl oluşturacağını tüm detaylarıyla öğreniyor. Atölye çalışmalarının ardından öğrencilerin yazdığı eserler Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından bastırılıp kitap haline getirilecek. Kitabı yayınlanan genç kalemler, Nisan ayında yaşıtlarının da katılacağı imza gününde kitaplarını imzalayacak.