Gaziosmanpaşalı öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğreniyor


İlçedeki okullarda düzenli olarak çevre ve geri dönüşüm eğitim seminerleri düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi öğrencilerin geri dönüşümü yerinde öğrenmesi amacıyla İSTAÇ-Geri Kazanım ve Kompost Tesisi teknik gezisi düzenledi.


Gaziosmanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü okullarda düzenli olarak gerçekleştirdiği “Çevre ve Geri Dönüşüm” eğitim seminerlerinin yanı sıra, geri dönüşümü ve faydalarını uygulamalı olarak çocuklara göstermek amacıyla geri kazanım ve kompost tesisine bir ziyaret düzenledi. Ziyaret, ilçe geneli okullar arası atık pil toplama yarışmasında en çok pil toplayan Selahaddin Eyyubi İlkokulu’nun sınıflar arası gerçekleştirilen atık pil toplama geri dönüşüm uygulamasında birinci olan sınıf öğrencilerine ödül olarak düzenlendi. Geri dönüşüm tesisini ziyaret ederek yapılan uygulamaları yerinde görme fırsatı bulan öğrenciler tesiste bir hayli keyifli vakit geçirdi ve bol bol fotoğraf çektirdiler.


Okullarda çevre ve geri dönüşüm eğitim seminerleri ve geziler düzenleyerek çocuklarda küçük yaşlarda çevre bilinci oluşmasını amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, öğrencilere doğa dostu bir birey olma gerekliliğini aşılıyor.