GAZİOSMANPAŞALI KADINLAR, ‘ŞİDDETE DUR’ DEMEK İÇİN ERKEKLERE GÜL DAĞITTI

 

Gaziosmanpaşalı kadınlar, Türkiye’de ve dünyada yaşanan kadına yönelik şiddete dur demek için ilginç bir etkinliğe imza atarak erkeklere gül dağıttı.

 

Gaziosmanpaşalı kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Cuma Namazı sonrasında farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. ‘Kadına Şiddete Hayır’ pankartıyla Gaziosmanpaşa Meydanı’nda toplanan kadınlar, ellerindeki gülleri camiden çıkan erkeklere dağıttı. Gaziosmanpaşa Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da destek verdi.

 

BU KEZ KADINLAR ERKEKLERE GÜL VERDİ

Erkeklere gül dağıtmak için elinde bir demet gül ile Gaziosmanpaşa Meydanı’na gelen Mercan Yılmaz, “Güllerimizi bugün beylere dağıtıyoruz. Her zaman beylerden çiçek beklenir ama biz bugün çiçeklerimizi beylere dağıtıyoruz. Neden? Hanımların çiçek olduğunu unutmasınlar, bizim vesilemizle bugün hatırlasınlar diye, onları her zaman güzelliklerle donatsınlar diye bu eylemi yapmak üzere burada toplandık” diye konuştu.

 

“ŞİDDET HABERLERİ DUYMAK İSTEMİYORUZ”

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Süeda Tuğcu, “Kadının toplumsal hayattaki yerinin arttığı ve daha fazla sorumluluk aldığı bu dönemde bir daha asla kadına yönelik şiddet haberleri duymak istemiyoruz. İstismar, yoksulluk, eşitsizlik, ayrımcılık ve şiddetin kadınlarımızın canını daha çok acıtmasının önüne geçilmesi amacıyla herkesi bu onurlu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KADINA ŞİDDETİ, ŞİDDETTEN ÖTE BİR SUÇ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise yaptığı konuşmada “Biz kadına karşı uygulanan şiddeti, şiddetten öte bir suç olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu haykırışımız şiddete karşı değil suça karşıdır. Eğer ülkemizde suçun karşılığını cezalandırmak gerekiyorsa kadına şiddetin de karşılığı ceza olmalıdır.  Bu anlamda gül dağıtmadaki amacımız ise bir farkındalık oluşturmak. Bizim inancımıza göre sana kaba kuvvet uygulayana bile sevgini, gülünü göndermelisin. Bu manada biz özellikle erkeklerin dikkatini çekmek adına kadınların kadına şiddete yönelik haykırışı topluma duyurmak istiyoruz” dedi.

 

Başkan Usta, sözlerini şöyle tamamladı: “Artık kadına kalkan eller kırılsın. Kadının sadece şiddetle mağdur edilmesinin ötesinde bugün dünyanın dört bir yanındaki savaşların kadınları mağdur ettiğini asla unutmayalım. Yetim kalan çocukların bile kadınların mağduriyetine sebep olduğunu, şiddetle uygulanan tüm olaylarda mağdur tarafın kadınlar olduğunu ve bunun mutlaka durdurulması gerektiğini haykırmak istiyoruz.”

 

ŞİDDETLE MÜCADELEYE ERKEKLERDEN TAM DESTEK

İlk kez kendilerine gül takdim edilmesi karşısında şaşkınlıklarının gizleyemeyen erkekler, güllerin hangi amaçla dağıtıldığını öğrenmesinin ardından kadınlara destek verdi. Kadınların dağıttıkları gülden alan bir vatandaş, “Hiç gül almadım şimdiye kadar ilk kez alıyorum. Eşime hediyeler alıyorum ama bu gül olayı ilk defa oluyor” dedi. Başka bir vatandaş ise “Böyle şeylere gerek kalmaması lazım kadına el kalkar mı? Kadın anne demek. İnsan annesine el kaldırır mı?” diye konuştu.