Gaziosmanpaşa’da Ak Parti’den çok sayıda belediye başkan aday adayı var. Bu adaylar başkan adaylığı için yarışırken kulislerde başka bir isim dolaşmaya başladı. Parti üst düzeyi ile yakın ilişkileri olan bu isim aynı zamanda belediye deneyimi ile de tanınıyor.

Kulislerde dolaşan isim şu anda Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren bir kişi. Sıkı durun ismi açıklıyorum. Ahmet Berber...

Ahmet Berber’ın hayatı Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde geçti. Bürokrat olarak çalıştığı belediyede Dr. Erhan Erol zamanında Başkan Yardımcılığı görevine getirildi ve bugün de hala bu görevi sürdürüyor.

Berber’in Ak Parti içinde de geniş bir çevresi ve destekçisi olduğu biliniyor. Kısacası Ak Parti’nin Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Berber olursa kimse şaşırmasın. Berber ismi son günlerde Gaziosmanpaşa kulislerinde konuşulduğu gibi, gelen bilgilere göre İstanbul İl Merkezi ve Ankara kulislerinde de gündemde...

Gaziosmanpaşa’da diğer aday adayları, Mevcut belediye başkanı Hasan Tahsin Usta ve, önceden ilçe başkanlığı yapmış İsmail Ergüneş, yine ilçe Başkanlığı yapmış Şahin Pirdal, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş Mahmut Yeter, Vizyoner Kadınlar Derneği Başkanı Gülçin Mete ve daha birkaç isim bulunuyor.

Yine kulislerde partinin aday adayları Hasan Tahsin Usta, İsmail Ergüneş, Şahin Pirdal ve aday adaylığı bulunmayan Ahmet Berber üzerinde durduğu konuşuluyor. Berber isminin yapılan kamu oyu anketlerinde öne çıktığı da yine kulislere yansıyan bilgiler içinde...

Ahmet Berber kimdir?

22.01.1956 Sürmene Doğumlu. Eğitimine Sürmene Petekli köy ilköğretim okulunda başlamıştır. İstanbul Şişli Okmeydanı Ortaokulu, Şişli Yunus Emre Lisesi ve 1977-1979 Rize Eğitim Enstitüsü mezunudur. 1979-1981 yılları arasında Zonguldak da Beycuma Ayvatlar Bölücek köyü ,Çatalağzı Kokurdan köyü ilkokullarında öğretmenlik yaptı.Askerlik görevini kısa dönem olarak 1982 yılında Burdur’da tamamladı. 1982-1986 yılları arasında İstanbul’da Şişli Baruthane okulunda öğretmenlik yaptı.

1986-1989 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi Satınalma Müdürlüğü yaptı.1989-1992 yılları arasında Gaziosmanpaşa da serbest ticaret, müteahhit ve inşaat işleri yaptı.1992-1995 yılları arasında T.B.M.M sinde milletvekilliği danışmanlığı görevinde bulundu.

1989-2003 yılları arasında Karadeniz Eğ. Kül. ve Çevre Koruma vakfı meclis üyeliği, aynı zamanda G.O.paşa imar vakfı başkanlığı görevlerinde bulundu. G.O.paşa Karadeniz Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği ,G.O.Paşa Yayla Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Halen Gaziosmanpaşa İmar vakfı başkan vekilli görevini yapmaktadır.

2003-2004 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi İşletmeler müdür yardımcısı 2004-2007 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet Berber Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine Destek Hizmetleri, Sağlık İşleri, Temizlik İşleri Müdürlüklerinden sorumlu olarak atanmıştır.