Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “En güzel Balkon” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Birinci yarışmacıya 5 bin, ikinci yarışmacıya 3 bin, üçüncü yarışmacıya ise 2 bin lira ödül verilirken, İkinci olan erkek yarışmacının hazırladığı renga renk balkon dikkat çekti.

Gaziosmapaşa Belediyesi Çevre Günü’nde farklı bir etkinliğe imza attı. Çoğu vatandaşın hobi olarak yaptığı balkonda çiçek yetiştiriciliğini ödüllendirmek ve teşvik etmek için belediye tarafından bir yarışma düzenlendi. Toplamda 141 yarışmacının katıldığı etkinlikte, rengarenk çiçeklerle dizayn edilen balkon sahipleri birbiri ile yarıştı. Yarışmaya dereceye girenler ise Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ödüllerini Gaziosmapaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın elinden aldı.

Yarışmada, birinci olan Esra Osmanoğlu 5 bin, ikinci olan Semih Kuş 3 bin, üçüncü olan Tuğba Emiroğlu ise 2 bin liralık ödülün sahibi oldu. Sonraki 10 kişiye de bisiklet hediye edildi. Geri kalan yarışmacılara ise mansiyon ödülü verildi.

“GÜZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTEDİK”


Gaziosmapaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta düzenlenen yarışma ile ilgili dikkatleri çevre güzelliğine çekmek ve güzellikleri paylaşmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Tüm emeklerini ortaya koyacak olan bu katılımcıların gayretlerini tanıtabilmek maksadıyla yapıldı bu yarışma.  Balkonları güzel olan bu vatandaşların güzelliklerini ortaya çıkarmak istedik. Önce apartman, sonra mahalle ve sokak düzenini geliştirerek bu durumu yaygınlaştırmayı arzu ettik. Çok kısa sürede bu çalışma oldu 141 vatandaşımız müracaat etti. Süre kısıtlıydı ama bizim vatandaşlarımızın bu konudaki ilgi alakası ve desteği bizi heyecanlandırdı. Özellikle hanım kardeşlerimizin bu konudaki duyarlılığı bizi çok ciddi şekilde motive etti. Tabii ki burada her katılımcıya ödül vermek belki mümkün olmayabilir. Ama onların katılım gösterip destek olup heyecan duyması bu güzellikleri paylaşması bizi çok mutlu oldu. İkincisi de bir balkonun güzelliği kendisi kadar etrafına da güzellik ve değer katıyor” dedi.

“İŞ YORGUNLUĞUNU ÇİÇEKLERLE  ATMIŞ OLUYORSUNUZ”


Yarışmada ikinci olan erkek katılımcı Semih Kuş kendisinin balkonda çiçek yetiştirme ve bakım hobisinin nasıl başladığını anlatarak, “ İlk önce gittiğim bir çiçekçideki meyveleri gördüm. Daldaki meyveler beni çok cezp etti açıkçası. Bunun balkonumda olmasını istedim. İlk elma ağacı ile başladım. Bodur elma aldım. Balkonumda  o sene ağaç inanılmaz elma verdi. Dalından koparıp çocuklarımla yedik balkonumda otururken. Çok küçük bir balkonum var ama şunu anladım ki balkonumda hiçbir şey olmadan 4 kişi birden oturmamız hiçbir şey ifade etmiyordu. Normalde özel bir şirkette finans muhasebe işi yapıyorum. Çok alakasız bir meslek belki ama ikisi aynı anda çok güzel idare ediliyor. Finans muhasebesinde olan kafa yorgunluğunu akşam bitkiler ile çiçekler ile biraz atmış oluyorsunuz. Akşam rahatlamış olmanın sebebi ile sabah işe daha dinç ve daha iyi gidiyorsunuz.” diye konuştu.

Yarışmada birinci olan Esra Osmanoğlu ise ilgi çeken ve canlı çiçekleri ile balkonunda dikkat çekiyor. Osmanoğlu belediyenin yapmış olduğu yarışmayı duyunca katılma kararı aldığını ifade ederek, “ Çünkü güzel düşüncelere yer veriyor başkanımız sağolsun. Bende katkıda bulunmak istedim bu yarışmaya. 31, 32 çeşit çiçeğim var balkonda. Onlarla birebir ilgileniyoruz ailecek. Annemden geliyor bu hobim, çünkü annemde çiçeklerle ilgileniyordu” şeklinde konuştu.