Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Farika Kitaplı Kahve'de düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Farika Kitaplı Kahve'de davet ettiği yerel medya mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Hasan Tahsin Usta,belediyenin çalışmaları ve projeler konusunda da bilgi alışverişinde bulundu.  

Başkan Hasan Tahsin Usta, gazetecilerle sohbet havasında yaptığı anlatımlarda belediye projeleri hakkında da bilgi verdi. Kentsel dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yapıldığını, ve bazı aksamalarında yaşandığını ifade eden Başkan Usta; özetle şu bilgileri verdi: 

aydınSes Gazetesi ve aydınSes Medya Yayın Yönetmeni Murat Aydın da Başkan Hasan Tahsin Usta'nın davetine katıldı. 

GAZİOSMANPAŞA'DA YENİ DÖNEMDE İBB YATIRIMI YOK 

İBB'nin Gaziosmanpaşa'daki yatırımlarına değinen Başkan Usta, "Göreve geldiğimizde İBB'nin Gaziosmanpaşa'da hiç hizmet yatırımı yoktu. O zamanlar Kadir beyle görüşerek, ilçeye stad projesi, spor tesis alan projesi gibi projelerin başlatılmasını sağladık. Yeni dönemde Ekrem İmamoğlu'nun Gaziosmanpaşa'da temelini attığı hiç bir yatırım yok. Yeni dönemde Büyükşehir Gaziosmanpaşa'ya hiç bir şey yapmadı. Daha önceki dönemde yapımına başlanan projelerin bitirilmesini bekliyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İBB 5 BÖLGEDEN BİRE DÜŞTÜ

İBB'nin Kentsel Dönüşüm alanında Gaziosmanpaşa'da 5 bölgeyi yapmayı planladığını belirterek, "2018 yılında İBB'den 320 Milyon TL kaynak gelmesi konusunda anlaşıldı. İBB Gaziosmanpaşa'da 5 bölgede kentsel dönüşüm yapacaktı. Bunlardan sadece biri devam ediyor. Yıldıztabya'da İBB ile olan protkol, 17.07.2020 tarihinde iptal oldu. İBB oradan çekildi. İBB'nin Gaziosmanpaşa'da devam ettirdiği tek proje We Haliç Projesidir. İBB'nin onu tamamlamasını bekliyoruz. Bu arada Yıldıztabya 5A 1. Etap Projesinde Şubat ayında kuraları çekmeyi planlıyoruz." Dedi.

ÇEVRE VE ŞEPİRCİLİK BAKANLIĞI'NA ÇALIŞAN GEDAŞ İKİ BÖLGEDE

Kentsel dönüşümde iki yerde sürecin yavaş işlediğini belirten Başkan Usta, "Kentsel dönüşümde iki yerde süreç yavaş işliyor. Küçükköy bölgesinde 9A ve Pazariçi üçgen bölge dediğimiz yerlerde vatandaşlarla görüşme ve değerleme işlerini GEDAŞ yapıyor. GEDAŞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na hizmet veren bir şirket.

Bu bölgelerde bakanlık modeli olan değerleme esaslı çalışma yürütülüyor. Yani arsanın ve dairenin, yapının değeri tespit ediliyor. Yeni yapılacak dairenin de maliyet değeri belirlenip aradaki vatandaştan talep ediliyor. Bu bölgelerde deprem riskini vatandaşlarımız göz ardı etmemeli. Bir an önce anlaşmalarını yapıp inşaatların başlaması gerekli." Dedi.

 4.652 KONUT TESLİM EDİLDİ

Sarıgöl konutları kuraları ile ilgili konuşan Başkan Usta, "Sarıgöl'de 796 konutluk projede kuraları çektik. Burada müteahhit firmaya işi karşılığı bir blok verildi. Bu blok dışında diğer tüm daireler kuraya girerek hak sahiplerine teslim edildi.

Gaziosmanpaşa’da bugüne kadar 4.652 konut yapıldı. İlk etapta 10 bin konut hedefi var. Bunun 30 binleri bulması gerekiyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu'da Farika Kitaplı Kahve'yi basın mensuplarına gezdirerek bilgi verdi. 

"FARİKA KİTAPLI KAHVE EN BEĞENDİĞİM PROJE"

Başkan Usta yaptığı en beğendiği ve pişman olduğu işleri düşündüğünde, "İki yıl önceki yılbaşında Farika Kitaplı Kahve'ye geldim. Bir çoğu yılbaşında sağda solda eğlenirken, bazı gençlerin burada kitap okuduğunu ve ders çalıştığını gördüm. Onlarla epey sohbet ettim. Gençlerin buralara gelmesi, kitap okuyup ders çalışması beni çok mutlu ediyor. Zaman zaman bende buraya geliyorum. En beğendiğim proje burası oldu.

En pişman olduğumuz projeler ise Küçükköy yer altı projesinin iptali ve Gaziosmanpaşa Çukurçeşme'nin aşağısındaki kavşak projelerini iptal etmemiz oldu. Bu aralar o projeleri yaptıramıyoruz" dedi.

35 YIL ÖNCE GELEH HACİZ ŞAŞITTRI

Gaziosmanpaşa Belediyesi geçtiğimiz zaman içersinde bir haciz olayı yaşamıştı. Bu konu da başkan Hasan Tahsin Usta'ya soruldu. Belediyedeki haciz iddialarına değinen Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bulunduğu alan 35 yıl önce kamulaştırılarak hak sahiplerine bedelleri ödendi. Ve hak sahipleri adına paraları bankaya yatırıldı. 35 yıl sonra bir aile hak sahibi olduğunu ve parasını almadığı iddiası ile açtığı dava dolayısı ile avukatlar ve icra memurlarının geldiği doğru. Biz milletin emaneti olan parayı vermedik. Elde ettiğimiz belgelerle konunun yeniden görüşülmesi için mahkemeye başvuruyoruz”dedi.

NOT: aydınSes Medya olarak '10Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kutlaması için davetinden dolayı Hasan Tahsin Usta'ya teşekkür ederiz.