15 Temmuz akşamı hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY’ye ait eğitim kurumlarına tüm yurtta el konulmasının ardından Gaziosmanpaşa’da da bu yapıyla ilişkili kurumlar tek tek kapatılıyor.

15 Temmuz akşamı hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY'ye ait eğitim kurumlarına tüm yurtta el konulmasının ardından Gaziosmanpaşa'da da bu yapıyla ilişkili kurumlar tek tek kapatılıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, Fen Bilimleri Dershanesi'ne baskın yaparak bu kurumu kapattı.

FETÖ/PDY ile ilişkili kurumlara yönelik baskınlar devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardındaki bu terör örgütüyle ilişkili kurumlara Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri de yaptıkları baskınlarla göz açtırmıyor. Son olarak bu yapıyla ilişkili olduğu belirtilen Fen Bilimleri Dershanesi'ne yapılan baskında kurum kapatıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ülkesine ihanet içinde bulunan hainlerin yaptığı kalleş darbe girişiminin halkın kahramanca direnişi sonucu başarısızlığa uğradığını söyledi.

Başkan Usta, 15 Temmuz'un vatan ve demokrasinin savunulması açısından önemli bir milat olduğunu belirtti. Devletin bu hainlere karşı harekete geçtiğini ifade eden Başkan Usta, şu anda bu örgütle ilişkisi olan tüm kurumların devlete geçtiğini ifade etti. Başkan Usta, bu vatana ihanet edenlerin yaptıklarının cezalarını çekeceğini vurguladı.

Daha önce de Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde bulunan Özel FatihOkulları, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti.