Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde, ilçe sakinlerinden oluşan katılımcıların balkonlarının belirli kriterlere göre, profesyonel jüri üyeleri aracılığıyla değerlendirildiği, yaşanılan çevreye sahip çıkma ve güzelleştirme konulu, en güzel balkonun seçildiği ödüllü bir yarışma düzenleniyor.

Gaziosmanpaşa ilçe sınırlarındaki balkonların değerlendirilerek, yeşilimizi korumak, ilçemizde ki yeşil alan azlığından dolayı yeşil alanları arttırmak, çevremizi çiçeklerle güzelleştirmek, vatandaşın çiçek ve diğer süs bitkilerine olan ilgisini arttırmayı teşvik amacıyla rengarenk bir Gaziosmanpaşa için kendi balkonunu güzelleştiren herkes aslında Gaziosmanpaşa’yı da süslüyor ve renklendiriyor. Bu vesileyle bir rekabet ortamı yaratılarak kalite ve çeşitlilik bakımından daha zengin ve görsel balkonların oluşturulması amaçlanmaktadır.

KATILIM ŞARTLARI

1.Yarışmaya sadece Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde yaşayanlar katılabilir.

2. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin hiçbir personeli ve Belediye Meclis Üyeleri yarışmaya katılamaz ve yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemez.

3. Yarışmaya, profesyonel olarak bahçe düzenleme hizmeti, peyzaj mimarlığı hizmeti sunan kişi veya firmalar katılamaz, yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemez.

4.Yarışmaya katılım ücretsizdir.

5. Yarışmaya 3 fotoğraf ile başvurulacaktır. Fotoğraflardan biri balkon genelini gösterir nitelikte olmalıdır. Diğer fotoğraflar tasarımı yapılan balkonun farklı açılarından çekilmiş olabilir.

6. Fotoğraflar minimum 1024*768 piksel ve jpeg formatında yüksek çözünürlüklü olmalıdır. Fotoğraflar dijital formatlarında isim, soyisim, adres ve telefon numarası bilgileri ile [email protected] e-posta adresine gönderilmelidir.

7. Jüri değerlendirmesi fotoğraflar üzerinden yapılacaktır.

8. Yarışma ile ilgili olarak katılımcıların yarışma fotoğraflarının her türlü yayın ve reklam hakları Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne aittir. Fotoğraflar, belediyenin yayınlarında, reklam materyallerinde süresiz ve sınırsız olarak kullanılabilir.

9. Gaziosmanpaşa Belediyesi yetkilileri değerlendirme – sonuçlandırma süreçlerinde gerekli gördüğü takdirde uygulamaları yerinde görebilir, yarışmacılara ait ilgili mekânların fotoğraf ve görüntülerini kendileri çekme yoluna gidebilirler. Yarışmanın ödül törenine ait fotoğraf ve görüntüler de belediye tarafından aynı şekilde kullanılabilir.

10. Gaziosmanpaşa Belediyesi, gerek şartnamede, gerekse yarışma koşullarında isterse değişiklik yapabilir.

11. Başvuru için gerekli olan bilgiler özenle doldurulmalıdır; eksik bilgiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

12. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2016’dır.

13.Başvuru sahibi doğaya ve Gaziosmanpaşa da yapılan peyzaj çalışmalarına ilişkin düşünce ve duygularını içeren yarım sayfayı geçmeyecek yazı yazmalıdır.

14. Başvurular İnternet üzerinden yapılacak, elden belge teslimi olmayacaktır.

15. Jüri Değerlendirmesi 1 Haziran 2016 tarihinde fotoğraflar üzerinden yapılacaktır.

16. Yarışmacılar Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne sunulan fotoğraflardaki balkonların şekillerini, yarışma sonucunun açıklanacağı tarihe kadar aynı şekilde muhafaza etmekle yükümlüdürler.


DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ


Balkonların genel görünüşleri ve çevreleriyle olan uyumu

Seçilen bitki ile balkonun uyumluluğu

Balkonun işlevselliği

Balkonun estetik görünüşü ve bakımlılığı

Kullanılan bitki çeşitlilikleri ve birlikte kullanılabilirlikleri

Kullanılan aksesuarlar ( saksı, mobilya vb. ) uygunluğu

Bitkilerin sağlıklı olup olmamaları

Renk uyumları

Sulama ve bakım ihtiyaçları gibi kriterlere göre değerlendirilecektir.

Ödüller

1.lik 5.OOO YTL

2.lik 3.000 YTL

3.lük 2.000 YTL

4.lük Bisiklet ve Çiçek

5.lik Bisiklet ve Salon Bitkileri Kitabı

YARIŞMA TAKVİMİ

Son Başvuru: 31 Mayıs 2016

Başvuruların Değerlendirilmesi: 1 Haziran 2016

Sonuçların Açıklanması: 2 Haziran 2016

Ödül Töreni: 3 Haziran 2016