Kurban Bayramı öncesi Gaziosmanpaşalılara büyük fırsatlar ve indirimler sağlayan Bağlarbaşı Alışveriş Festivali renkli görüntülerle başladı.

Gaziosmanpaşa’yı bir alışveriş ve cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen ‘Bağlarbaşı Alışveriş Festivali’ maskot mehter takımı, uzun bacak, palyaço vb. animasyon gösterilerinin olduğu renkli görüntülerle başladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin öncülüğü ve ilçenin en önemli alışveriş caddesi olan Bağlarbaşı Caddesi esnafının desteğiyle gerçekleştirilen ‘Bağlarbaşı Alışveriş Festivali’nin açılış törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Esnaflar Derneği Başkanı Yusuf Usta, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Fırsatlarıyla, İndirimleriyle Gaziosmanpaşa’da Alışveriş Zamanı’ sloganıyla gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bağlarbaşı Caddesi’nde perakende sektörünü desteklemek amacıyla bir alışveriş festivaline öncülük ettiklerini belirtti. Başkan Usta, festivalle ilgili girişimlerine Bağlarbaşı esnafının da destek verdiğini belirterek, “Festivalle, vatandaşların Kurban Bayramı öncesi alışverişlerinde AVM’leri değil, ilçenin en bilinen alışveriş merkezlerinden olan Bağlarbaşı Caddesi’ndeki esnafları tercih etmesini amaçladık. Festivalin Gaziosmanpaşa’nın bir alışveriş ve cazibe merkezi haline gelmesine de katkı sağlamasına çalışıyoruz. Vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapması için Bağlarbaşı Caddesi’ni yeniden düzenledik. İnşallah bayram öncesi hem esnafımız, hem de insanlarımız bu festivalden faydalanır” diye konuştu.

Bağlarbaşı esnafı da festivalle caddeye ayrı bir renk geldiğini belirterek, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Festivalin Kurban Bayramı’nın arife günü olan 23 Eylül 2015 Çarşamba günü son bulacağı belirtildi.