Belediyemiz, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İftar programında konuşan Başkanımız Hasan Tahsin Usta, “Vatandaşlarımızla birlikte iftar yapmaktan son derece mutluyum. Ramazan'ın bolluğunu, bereketini vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz” dedi.

Belediyemiz, Ramazan ayını ilçe halkının en iyi şekilde geçirmesi için sokak iftarları ve 30 gün boyunca sürecek bir etkinlik programı hazırladı. Gaziosmanpaşa’nın 16 mahallesinde gerçekleştirilen ‘Gönül Sofraları’nın en büyüğü ise Küçükköy Stadı’nda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Büyük Gaziosmanpaşa İftarı oldu. Bu iftara özel olarak Küçükköy Stadı’ndan canlı yayın yayınlanan Erkan Tan’la Ramazan programıyla da vatandaşlar Beyaz TV ekranına konuk oldu.

Aileleri ile birlikte iftar alanına gelen vatandaşlar, ilahiler, Karagöz-Hacivat oyunları eşliğinde iftar vaktini bekledi. Programda çocuklara animatörler tarafından oyunlar eşliğinde Ramazan ayının önemi anlatıldı. Başkanımız da iftar alanına gelerek vatandaşların masalarını gezerek vatandaşlarla selamlaştı. İftar vaktinin gelmesi ve ezanın okunmasının ardından dualarını eden vatandaşlar oruçlarını açtı.

NİHAT HATİPOĞLU, BÜYÜK GAZİOSMANPAŞA İFTARI’NDA
İftar programının ardından ise verdiği sohbetlerle gönüllerde taht kuran Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu binlerce Gaziosmanpaşalı’ya hitap etti. İnsanların gözyaşları içinde dinlediği sohbet sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Başkanımız ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na bir plaket hediye ederek, bu kutsal ayın manevi atmosferini tüm Gaziosmanpaşalılarla birlikte yaşadığı için kendisine teşekkür etti. 

“RAMAZAN AYININ BOLLUĞUNU BEREKETİNİ GÖRDÜK”
Vatandaşlarla bir arada iftar yapmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Başkanımız, “Burada insanlarımızın katılımıyla Ramazan'ın bolluğunu bereketini gördük. Yoğun bir katılım var. Bizim endişemiz çok fazla katılım oldu. ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ sloganıyla buraya insanları davet ettik. Ramazan'ın bu güzelliğini, bu birlik ve beraberlik vurgusunu paylaşalım istedik. Buradaki duyarlı halkımız da sağ olsun bizi bu alanda yalnız bırakmadı. Umarım bütün milletimize örnek olur. Ramazan ayının bu güzelliğini, heyecanını vatandaşımızla birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu.