Gaziosmanpaşa Belediyesi Kazım Karabekir Bilgi Evi, 2015-2016 Eğitim Yılı’na başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Eğitim ve spor alanında yatırımlarımız artarak sürecek” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kazım Karabekir Bilgi Evi, 2015-2016 Eğitim Yılı’na bugün düzenlenen törenle başladı. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Ekrem Erdem, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Usta, “Bilgi Evlerimiz sizlere okul derslerinin yanı sıra, kültürel ve sanatsal kurs imkanları, hobi kursları sunuyor. Bu faaliyetlerimizle sizlere destek olmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıl Bilgi Evlerimizden 4 bin öğrencimiz faydalandı. Bu yıl Kasım ayı başına kadar Bilgi Evlerimizin sayısını 9’a çıkaracağız. Yaklaşık 7-8 bin civarında gencimiz Bilgi Evlerimizden faydalanacak. Geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa ilçesi TEOG sınavında İstanbul genelinde 7. oldu. Bu yıl bu başarı çıtamızı inşallah daha da yukarı çekeceğiz. İlçemize üniversite getireceğiz demiştik. Yıldız Teknik Üniversitemiz ilçemizde eğitime başlıyor. Gaziosmanpaşa’da sınıf mevcutlarını 40’ın altına düşürdük. Eğitim ve spor alanında yatırımlarımız artarak sürecek. Yeter ki, siz güçlü Türkiye’yi kuracak gençler olarak çalışın. Bizler de, sizlere sunacağımız imkanlarla başarılarınızı artırmanıza her zaman destek olacağız” diye konuştu.