GAZİOSMANPAŞA Belediyesi, olası bir deprem veya doğal felaket halinde, 5 bin kişinin yemek ihtiyacını karşılayabilecek, 10 bin adet ekmek üretimi yapabilen 4 araçlık afet filosunu bugün törenle tanıttı.

Afet TIR'larının tanıtım töreni, Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'ne rastladı. Afet Filosu'nun tanıtımını da Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptı. Başkan Usta, Türkiye'de depreme hazırlığın bir yüzünü kentsel dönüşüm gibi çok önemli bir proje oluşturuyorken, diğer yüzünü de Allah korusun ama, yaşanacak bir felaketin ardından yapılacak acil müdahaleler ve yardımlar oluşturuyor. Bu anlamda ülkemiz gerek hükümetimiz, gerek yerel yönetimler, gerekse de STK'lar afetlere karşı hazırlık çalışmaları yapıyor. Biz de Belediye olarak bünyemize kattığımız afet TIR'ları ile olası bir olumsuz duruma karşı hazırlıklarımızı yaptık diye konuştu. 2 adet TIR ve 2 adet kamyonet olmak üzere toplam 4 araçlık bir filodan oluşan araçlarımız, özellikle afet sonrası oluşacak toplu gıda ihtiyacını karşılamak üzere tasarlandı. İnşallah bu afet TIR'larımızı olası bir kötü durumda kullanmayız. Ancak biz her halükarda bu çalışmayı yaparak sorumluluğumuzu yerine getirmek istedik.

Başkan Usta, konuşmasının ardından, önce yemek üretim araçlarına, daha sonra da vatandaşlara etli pilav, irmik helvası ve ayrandan oluşan mönüden yemek ikram edilen dağıtım aracına geçerek, yemek dağıtımına katıldı.

AFET TIR'LARINDA NELER VAR?

Mobil yemek üretim aracı olan kapalı kasa TIR, mahrumiyet bölgesi sayılan su, elektrik, doğalgaz vb. imkanların olmadığı açık arazide dahi 5 bin kişilik yemek üretimi yapabilecek ekipmana sahip. Araçta 2 ton içilebilir su deposu, jeneratör, 7 adet sanayi tipi LPG tankı, sanayi tipi devrilir yemek pişirme tava ve kazanları, klimatik havalandırma sistemi, et, süt ve sebze gibi ürünleri saklamak için soğuk muhafaza odası, malzeme dolapları, diğer yemek hazırlık tezgahları ve üretim ekipmanları bulunuyor.