Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kadın Koordinasyon Merkezi’nin Karayolları Hizmet Binasını ziyaret etti. Geri Dönüşüm Çanta Kursu’nda engelli kursiyerlerle sohbet eden Başkan Usta, üretilen el emeği ürünlerin satışına katkıda bulunmak için ikinci El Sanatları Satış Ofisi açılacağı müjdesini verdi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile eşi Nezihe Usta, Kadın Koordinasyon Merkezi’nin Karayolları Hizmet Ofisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Usta ve eşi Nezihe Usta, burada Geri Dönüşüm Çanta Kursu’na katılan bay ve bayan engelli kursiyerlerin çalışmalarını yakından görerek, onlarla sohbet etti. Engelli kursiyerlerin atık ve geri dönüşüm malzemelerinden ürettiği çantaları yakından inceleyen Başkan Usta, “Bu kursları düzenlemekteki amacımız, öncelikle ilçemizdeki bayanların ve engelli kursiyerlerimizin boş vakitlerini değerlendirerek birer hobi ya da uğraş edinmelerini sağlamaktı. Burada üretilen çantalar hediyelik eşyaların paketleri, marketlerde satılan birçok ürünün paketleri ve kullanılmış kâğıt, gazete dergi sayfalarından ufak ufak kesilerek yapılıyor. Engelli kursiyerlerimiz el emeği göz nuru katarak birbirinden güzel çantalar üretiyor. Bu çantaların en büyük özelliği bir benzerinin daha olmaması. Yani kişiye özel olması. Burada üretilen eserler böylesine güzel olunca, bunların pazarlanması gibi bir ihtiyaç oluştu. Kadın Koordinasyon Merkezimizde eğitim alan kursiyerlerimizin ürünlerinin satıldığı bir Engelli Satış Ofisi açtık. Bu ofisimizde hali hazırda hem kursiyerlerimizin hem de Gaziosmanpaşalı bayanların evlerinde ürettikleri tülbentten tabloya kadar 10 bin ürün satışa sunuluyor. Üretilen eserler satıldıkça kursiyerlerimizin bütçelerine bir nebze olsun katkı da sağlanmış oluyor. Bayanlarımızın kurslarımızda ürettiği ürünlerin halkımıza daha kolay ulaşması için de ikinci bir El Sanatları Satış Ofisi açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.  

KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ 4 BİN 500 BAYANA HİZMET VERİYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin, bayanların mesleki ve hobi kurslarında kendilerini geliştirerek hayatlarına renk katmaları ve ürettikleri el sanatları eserlerini satarak bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla düzenlediği ‘ücretsiz kurslar’ büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 4 bin 500 kursiyeri bulunan Kadın Koordinasyon Merkezi’nin Sarıgöl hizmet binası, Karayolları hizmet binası, Dönüşüm Mutfağı, Karadeniz hizmet binası, Mevlana hizmet binası ve GOPAŞ hizmet binası olmak üzere toplam 6 adet kurs merkezi bulunuyor. Merkezde kadınları iş hayatından sosyal ve kültürel hayata aktif katılımını sağlayacak 20’yi aşkın kurs veriliyor. Bu kurslar arasında iğne oyası, yatak örtüleri dikimi, şiş örgü şal örme, takı tasarım, pastacı çırağı, geri dönüşüm çanta, kasnakta boncuk, özel gün ve nikah şekeri hazırlama, şal ve etol dikimi, kuran – ı kerim, 3 - 6 yaş aile eğitimi, 7 - 11 yaş aile eğitimi, resim, diksiyon, iş hayatında iletişim, sosyal hayatta iletişim, kuaförlük hijyen, amigurimi (örgü bebek), cilt bakımı, ev yemekleri hazırlama, kalıcı makyaj, şapka dikimi ve step-aerobik gibi kurslar yer alıyor. Kurslara katılan tüm bayanlar ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

Bu kursların en dikkat çekeni ise kağıt katlama tekniği ile çeşitli atık ve geri dönüşüm malzemelerinden çanta yapımı eğitiminin verildiği kurslar oldu. Çanta kursuna, Gaziosmanpaşalı bayanların yanı sıra engelliler bay ve bayanlar da katılarak birbirinden güzel eserler veriyor. Kağıt katlama tekniği ile yapılan çantalar, hediyelik eşyaların paketleri, marketlerde satılan birçok ürünün paketleri ve kullanılmış kağıt, gazete dergi sayfalarından ufak ufak kesilerek yapılıyor. Çantaların en önemli özelliklerinden biri de, benzerinin olmaması, yani kullanıcıya özel olması.

Çanta kursu, Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana veriliyor.  Kursa katılan tüm bayanlar, büyük bir keyif alarak ürettikleri çantaları Kadın Koordinasyon Merkezi’ne ait El Sanatları Satış Ofisi’nde satma fırsatı bularak, bütçelerine de katkı sağlıyor. Gaziosmanpaşalı bayanlar evlerinde ürettikleri tülbentten tabloya kadar her şeyi El Sanatları Satış Ofisi aracılığıyla satışa sunabiliyor. Satış Ofisi’nde hali hazırda 10 bin adet el ürünü sergileniyor.

Kadın Koordinasyon Merkezi’nce ayrıca her ayın ilk Salı günü “ruh sağlığı”  ayın son hafta ise ‘beden sağlığı’ konusunda ücretsiz seminerler veriliyor. Kadın Koordinasyon Merkezi’nin ayrıca Dönüşüm Mutfağı adı altında sadece bayanlara özel kafeteryası da bulunuyor.