Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa, vefatının 119. yılında kabri başında dualarla anıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçeye adını veren şanlı komutanı rahmetle andığını belirterek, “Böyle büyük bir komutanın adını verdiği ilçemize hizmet etmek bize gurur veriyor” dedi.

Osmanlı tarihinin en önemli komutanlarından olan ve Plevne ‘de verdiği destansı mücadeleyle tarihe geçen Gazi Osman Paşa, vefatının 119. yılında Fatih Camii bahçesinde bulunan kabri başında anıldı. Anma törenine Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, Behçet Canbaz Anadolu Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda, Gazi Osman Paşa başta olmak üzere hayatını kaybetmiş komutanlar ve şehitlerimiz için dualar edildi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçeye adını veren şanlı komutanı rahmetle andığını belirterek, “Böyle büyük bir komutanın adını verdiği ilçemize hizmet etmek bize gurur veriyor” diye konuştu. Anma törenine katılan Behçet Canbaz Anadolu Lisesi öğrencileri ise, “Gazi Osman Paşa çok büyük bir komutan. Burada olmaktan çok büyük onur ve gurur duyuyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.