Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Yaratıcı İkizler Projesi kapsamında engelli gençler, yeni ikiz kardeşleriyle birlikte nikah şekeri, keçe ürünleri, ahşap ürünleri üretip satarak gelir elde ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla geliştirilen Yaratıcı İkizler Projesi’yle engelli gençlerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.
Yaratıcı İkizler Projesi, 15-25 yaş arasındaki engelli ve engelsiz gençleri atölye ortamında buluşturuyor. Projede el sanatları, tiyatro/drama, folklor atölye çalışmaları yapılıyor ve toplam 70 genç yer alıyor. Proje, gençleri ikiz olarak eşleştirip yıl boyunca birbirlerini tanımalarını ve birlikte eğlenmelerini sağlıyor. Projeyle engelsiz gençlerin engelliler hakkındaki ön yargılarını değiştirmeleri, gençlerin kaynaşmaları, engelli bireylerin farklı yetenekleri olduğunu görmeleri ve hayata ve üretime aktif katılımları sağlanmaya çalışılıyor. Farkındalık Projesi kapsamında Oyuncu Sevil Uyar Hanımefendi Proje yüzü olarak Atölye çalışmalarında yer alacaktır.
Engelli gençlerimiz için düzenleyeceğimiz uygulamalı atölye çalışmasında siz değerli basın mensuplarını görmekten onur duyacağız.