Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 100. yılında çok özel bir etkinlikle Çanakkale’nin o destansı anlarının tüm halkımız tarafından yeniden yaşanmasını sağlayacak.

Çanakkale Savaşı’nın fotoğraflar, ses efektleri, canlı ve cansız askerler, cepheden komutanlar ve o günün bütün şartlarıyla yaşandığı ortamda canlandırılacağı ‘ZAFERİN 100. YILINDA 100 ADIMDA ÇANAKKALE’ programında kurulacak çadırı 100 adımda gezebilecek olan vatandaşlar ülkemizin tarihinde destansı bir yere sahip olan bu önemli zaferi iliklerine kadar hissedecek. Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın tüm şehitlerimizin ruhuna dua edeceği programda ayrıca halka üzüm hoşafı ve arpa ekmeği ikram edilecek.

Program kapsamında gerçekleştirilecek canlandırmalar sayesinde halkımız, Çanakkale Savaşı’nın en önemli isimlerinden olan Seyit Onbaşı Mecidiye Tabyasında savaşın kader anını yeniden yaşatacak.

Gerçeğinin 1/3 ölçeğinde kurulan Çanakkale Anıtı önünde cepheyi hiç görmeden yazdığı Çanakkale Şehitleri’ne şiirini Mehmet Akif Ersoy canlandırmasıyla bizzat kendi okuyacak.

Program sırasında dualar ve hep bir ağızdan söylenecek Çanakkale türküleriyle 100. Yılında Çanakkale Zaferi ve bu zaferin mimarları coşku ve minnetle anılacak.

Bir hafta açık kalacak ve ziyaretçilerin Çanakkale Ruhunu soluyacakları ‘ZAFERİN 100. YILINDA 100 ADIMDA ÇANAKKALE’ başlıklı programımızın açılışında siz değerli basın mensuplarımızı aramızda görmek bizleri mutlu edecektir.