Küçükköy Merkez Camii Kur’an Kursu Ek Bina temel atma törenine katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Burada yapılan Kur’an üniversitemiz hayırlı olsun” dedi.

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen Küçükköy Merkez Camii Kur’an Kursu Ek Bina temel atma törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Gaziosmanpaşa Müftüsü İsa Gürler, Küçükköy Merkez Camii Kuran Kursu Derneği Başkanı Cemal Terzioğlu, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda söz alan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Selçuklu ve Osmanlı’da şehirlerin camiler merkeze alınarak yapılandırıldığını belirtti. Camilerin medeniyet değerlerimiz açısından büyük önemi olduğunu belirten Başkan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çıkarılan kanunla artık belediyelerin cami, okul ve karakol yapabildiğini ve bunun vatandaşlara hizmet sunmaları açısından çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Usta, Kur’an Kursu ek hizmet binasının arazisinin Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından verildiğini belirterek, bu binayı bir anlamda Kur’an Üniversitesi olarak adlandırdığını ifade etti. Başkan Usta, buradan yetişecek gençlerin önemli bir görev ifa edeceğini kaydederek, kendilerine başarılar diledi.

Başkan Usta’nın ardından söz alan Dernek Başkanı Cemal Terzioğlu Hoca ise Kur’an Kursu ek binasının yapımında emeği geçen ve katkıları bulunan herkese teşekkür ederek, bu katkıların devamını beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Abdullah Ustaosmanoğlu tarafından edilen dua ile Ek Binanın temeli atıldı. Tören sırasında Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.