Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, mavi kapakları toplayarak engelliler için tekerlekli sandalye almak amacıyla kampanya başlattı.

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı farklı çalışmalarla gündem olmaya devam ediyor.

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, hem bir israfı önlemek hem de engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak amacı ile “Mavi Kapakları Topluyoruz, Engelleri Aşıyoruz” adı altında kampanya düzenliyor.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Bilal Ay, Saadet Partisi olarak geçmişten beri engelli vatandaşların sorunlarıyla yakından alakadar olduklarını belirterek, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın efsane Başbakanlığı döneminde özellikle 571 sayılı KHK ile özürlü ve engelli vatandaşlarımızın devlet nezdinde temsil edilmesi amacı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın kurulduğunu söyledi.

Günümüzde engelli vatandaşların yeterli ilgiyle muhatap olamadıklarını söyleyen Bilal Ay, göstermelik bir iki faaliyet dışında engellilerimize el uzatan bir çalışmayı göremediklerini, Partisi’nin İlçe Başkanlığınca engelli vatandaşlarımıza yönelik kampanya başlattıklarını belirtti.




Plastik şişelerin çöpe atılan kapaklarının hem ülke ekonomisine kazandırılmasını sağlamayı amaçladıklarını hem de bu kampanya ile elde edilecek miktarla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almayı amaçladıklarını belirten Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ay, kampanyayı başlatalı kısa süre olmasına rağmen ciddi bir geri dönüşüm yaşadıklarını ve vatandaşın bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.


Sadece plastik kapak değil, daha önce çeşitli sebeplerle tekerlekli sandalye kulanmış olan vatandaşların ellerindeki sandalyeleri İlçe Başkanlığına getirmek suretiyle diğer engelli vatandaşların kullanımı için hediye ettiklerini söyleyen Bilal Ay, “ ‘Bir mavi kapak ile sen de tekerlekli sandalye kampanyamıza katıl’ sloganımızla işçi-memur, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden hangi partiyi desteklerse desteklesin tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımız topladıkları mavi kapakları Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bulunan İlçe Binamıza getirebilir veya 0 212 614 64 61 numaralı telefona ulaşarak iletişime geçebilirler” dedi.